Inspiration

WEEKENDER vol.3 THE WEDDING edition

Kuuletteko hääkellojen jo soivan? Minä ainakin kuulen! Sen lisäksi, että tänään näyttelijä Meghan Markle avioituu prinssi Harryn kanssa, myös monet muut tulevat sanomaan tahdon tänä kesänä. Meillä taas ei tänä kesänä ole häitä tiedossa (kutsuja siis) lähipiirissä, mutta monet ystävistäni ovat menossa useampana viikonloppuna juhlimaan heidän tuttujensa tulevia avioliittoja. Alamme lähestyä kolmeakymppiä ja monen kohdalla se tarkoittaa säännöllisiä hääjuhlia seuraavat kymmenen vuotta ainakin!

Häistä inspiroituneena ajattelin tällä kertaa rakentaa sellaisen WEEKENDER-postauksen, joka koostuu suosikeistani tämän hetken häätrendeistä. Uskallan myös väittää, että tämän päiväiset kuninkaalliset häät voivat muuttaa sekä trendien suuntaa, että omia suosikkejani, mutta se jää nähtäväksi!

Teema Luonto

täältä ja täältä

Satuhäät tänä vuonna vietetään vehreyden keskellä taianomaisissa tunnelmissa. Luonto on lähellä ja se näkyy hääsuunnittelun jokaisessa kohdassa. Mieleeni tulevat lapsuuden kirjoistani kuvat keijukaisten häistä ja en voi muuta sanoa, kuin että WOW.

Värimaailma Valkoinen & vihreä, myös muut tummat sävyt

kuvat täältä, täältä ja täältä

Vuoden 2018 häissä väriä saa olla! Mikäli teema on luonnonläheinen, niin vihreä on luonnollinen valinta valkoisen kaveriksi. Mikäli kyseessä on kuitenkin perinteisemmät häät, väriä saa ja pitää olla ja se näkyy: Kukat, kynttilät ja asujen yksityiskohdat saattavat olla hyvinkin tummia kontrasteja ja jopa monisävyisiä perinteisen valkoisen rinnalla.

Juhlapaikka Ulkomaat

Ulkomaille lähtö on ollut nouseva trendi viime vuosina ja näin suomalaisena, suomalaisesta kesästä kärsivänä, olen ehdottomasti sitä mieltä, että idea on loistava! Toki muuallakin voi sataa, mutta melkein kaikkialla muualla kuin pohjoismaissa on varmasti ainakin lämmin! Ulkomaille mentäessä, hääparit valitsevat usein juhlapaikakseen hotellin tai esimerkiksi majatalon/kartanon, jonka puolesta tulee esimerkiksi catering ja joskus jopa koristelutkin. Tuollainen hääjuhlapaketti on tavallaan aivan loistava (ja stressittömämpi) idea! Viime aikoina sosiaalisessa mediassa ovat näkyneet muuan muassa Italian järvimaisemat, Espanjan kivilinnat ja Ranskan maaseutukartanot.

Koristelu Paikkakortit

kuvat täältä, täältä ja täältä

Oli vaikea valita vain yhtä suosikkitrendiäni tähän kohtaan, mutta paikkakortit veivät kyllä voiton, kun tarkemmin miettii: yhä suositummaksi on tullut ajatuksella tehdyt ja luovat paikkakortit. Kuvissa on upeita ja hauskoja esimerkkejä niistä. Vaikka muu koristelu olisi pientä ja ja kukat luonnollisia ja jopa vähäeleisiä, näyttävillä paikkakorteilla saa paljon aikaan: vieraat tuntevat itsensä tärkeiksi ja parasta on, jos vieraat saavat ”nimensä” kotiinvietäväksi muistoksi häistä, oli kyse sitten valokuvasta, piiroksesta tai vaikka marmorilaatasta.

Kukat Au Naturel

kuvat täältä, täältä, täältä, täältä ja täältä

Vaikka värit ovat taas trendaamassa, morsiuskimpuissa, kuten muissakin kukka-asetelmissa näkyy luonnollisuus ja vehreys, oli kyseessä sitten häät keijukaispuutarhassa tai kartanon suuressa salissa. Kimppujen kukat näyttävät siis siltä, että meistä jokainen voisi löytää kukat siihen omasta puutarhastaan, mikäli sellainen vain löytyisi.

Kakku Kermakakku

kuvat täältä, täältä ja täältä

Vanha kunnon kermakakku on trendaavin hääkakku! Koristeet voivat olla teemanmukaisia, mutta kakun ”kanvas” on valkoinen, oli kyseessä sitten nakukakku taikka perinteisempi kuorutettu versio.

Hääkampaus ”Loose Updo” (suomennos??)

kuvat täältä, täältä ja täältä

Viime vuosina on siirrytty taas hiukset valtomeinaan -tyylistä hiukset ylös laitettuun -tyyliin. Vaikka en yhtään osaa sanoa, minkälainen hääkampaus tämän päivän morsiamella Meghanilla on, niin tässä trendejä, joita on viime aikoina tullut nähtyä häälookeissa: hiukset osittain kiinni, melko luonnollinen ja vähäeleinen kampaus korostaen kantajansa kasvonpiirteitä ja usein hiuksista on löytynyt joko kukista tai/ja metalleista ja  kimalluksesta tehty hiuslaite. Tiarat ovat selkeästi menettäneet arvoaan (tietystikin tämä saattaa muuttua tänään!) ja muut hiuslaitokset ovat tulleet pinnalle sen sijaan.

The Mekko Luonnollinen, vyötäroltä linjakkaasti laskeutuva, mutta koristeellisin kirjailuin

kuvat täältä, täältä ja täältä

Morsiuspuvussa on viime vuosina näkynyt paljon hihoja ja olkaimia, tyyliltään siveellisiä, mutta selkääpaljastavia, koristeellisia, pitsisiä ja kirjailtuja, luonnonvalkoisesta norsunluun valkoiseen. Jokaiselle siis jotakin. Mielenkiinnolla odotan Meghanin mekkoa, sillä se tulee varmasti vaikuttamaan ainakin ensi vuoden, ellei vielä tämänkin vuoden mekkotrendeihin!

Mitäs tykkäsitte näistä häätrendeistä? Sopisiko jokin esitetyistä ideoista tulevaisuuden hääjuhliinne?

Itselläni on hieman sellainen tunne, että olisin menossa itsekin juhlimaan jonkun ystäväni häitä tänään, sillä kokoonnumme tyttökavereitteni kanssa yhteiselle ”kuninkaalliselle hääbrunssille” katsomaan Harryn ja Meghanin häitä! Hauskaa on siis luvassa, kuten myös monen monet herkistymiset ja onnenkyyneleet. Ihan niinkuin mulla häissä aina. Ja ristiäisissä. Ja valmistujaisissa. Ja oikeastaan ihan missä tahansa arjenkin hetkessä, haha.

Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua!

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: