Inspiration

TRENDY OR TACKY?

Tänä päivänä puhutaan paljon siitä, miten muodin eri trendit näkyvät joka puolella, jokaisen päällä. Tällä on toki puolensa, mutta miten käy sitten henkilökohtaisen tyylitajun, kun pukeudutaan vain sen hetken suosituimpiin asuihin ja asusteisiin? Päädytään siihen, että kaikki näyttävät samalta ja blogit ovat pullollaan samoja vaatteita, ja brändejä, kuten myös jokaisen instagram feedi. Vaatekaapit huutaa hooasiannaa ollessaan täynnä vaatteita, jotka unohtuvat käytöstä aina uusien trendien tieltä.

quotes_unknown

Myönnän kyllä, että olen itsekin sortunut trendeihin. Usein kuitenkin vasta ”myöhässä”, sillä lämpenen usein todella hitaasti muodin uusille oikuille. Toisaalta taas, en pukeudu ollenkaan trendikkäästi esimerkkinä nyt vaikka se, että olen jo vuosia (alakoulussa ensimmäistä kertaa, viimeisimpien ollessa vuodelta -13) käyttänyt baskereita hattunani ja nyt niitä näkyy joka kadun kulmassa. Tällä hetkellä kuitenkin omat baskerini lojuvat eteisen hyllyllä alimmaisena. Tietysti käytän niitä silloin tällöin eli silloin kun koen, että ne sopivat asuuni. En vain tykkää ottaa sitä riskiä, että metrossa viereeni istuu samankaltaisesti pukeutunut reilu parikymppinen nainen, josta en eroa sitten mitenkään.

quotes_karl_lagerfeld

Minulle on hyvin tyypillistä aluksi reagoida uusimpiin villityksiin negatiivisesti. Vaikka visuaalisuuden ja estetiikan puolesta pitäisinkin niistä. Esimerkiksi kun jokaisen instafeedissä alkoi näkemään kauniita smoothie bowleja ja avocado toasteja, minun ensi reaktioni oli, että en tule ikinä niitä maistamaan, saati kuvaamaan moisia. No, kumpaakin olen nyt maistanut ja voin todeta, että molemmat ovat hyviä ja herkullisia ruokanautintoja, joista en onneksi jäänyt paitsi. Tämänkin tosin totesin vasta, kun feedeissä pyöri jo jotain ihan muuta!

Ymmärrän toki sen ilmiön, että kun ihminen näkee toisen päällä, blogeissa, instafeedissä, jotain sellaista johon ihastuu ja jonka sitten haluaa itselleenkin. Näinhän se on aina mennyt ja tulee menemäänkin, siihen muotimaailma perustuu. Puhun nyt kuitenkin jokaisen henkilökohtaisesta potentiaalista je ne sais quoi’hinOn mahdollista olla trendikäs menettämättä kuitenkaan persoonaallista pukeutumistyyliään.

quotes_unknown_2

Minun mielestäni esimerkiksi pukeuduttaessa eri merkkien vaatteisiin päästä varpaisiin on menettänyt oman tyylinsä mitä todennäköisemmin. Vaikka kyseiset vaatteet olisivatkin sinua tyyliltään, on asukokonaisuuden rakentaminen yhden tai kahden merkin varaan ennemminkin mainos kuin juuri sen ihmisen henkilökohtaista tyyliä esittävä asukokonaisuus. Tällaiset asut mielestäni kuuluvat muotiviikoille ja erilaisiin gaaloihin, joihin usein pukeudutaan jonkin merkin sponsoroimana.

Arjessa, töissä, kadulla, ulkona, juhlissa ja niin edelleen on suotavaa olla persoonallinen, aivan omanlaisensa tyyliniekka. Parhaimmalta ihminen näyttää silloin, kun hän on yhdistänyt jotain uutta (trendikästä), jotain vanhaa (mitä rakastaa ja mikä on sitä ominta tyyliä syvimmillään) ja jotain yllättävää (jokin pieni tai suuri yksityiskohta, jota ehkä kukaan muu ei olisi keksinyt yhdistää asukokonaisuuteesi), joka piristää kokonaisuutta ja nostaa sen seuraavalle tasolle.

quotes_coco_chanel

Mitä mieltä sinä olet nykypäivän trendeistä? Entä millainen on sinun pukeutumisfilosofiasi?

jm_signature

Seuraa blogiani myös Instagramissa: @thebeautybeneathblog
Facebookissa: thebeautybeneathblog

Twitterissä: maria_gronberg

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: