Leisure

Tonttupajasta päivää!

Jes, jes ja jes! Olen saanut hankittua kaikki lahjat jouluksi jo näin kuukautta ennen joulua ja suurimman osan sain tänään jo laitettua pakettiinkin! Mikä ihana tunne onkaan, kun tiedän ettei tarvitse tänä vuonna olla se ahdistunut ja viime tinkaan lahjat jättänyt jouluruuhkassa! Tänä vuonna en myöskään aio valmistaa jouluruokia, vaikka vieraita meille aatoksi onkin tulossa. Korkeintaan kaavailen valmistavani jälkiruoat ja haaveilen kattavani pöydän kauniin jouluiseksi.

IMG_3887_Fotor

Viime vuosina (jo yli kymmenen vuoden ajan) on minun vastuullani ollut esimerkiksi joululaatikoiden valmistus, mutta nyt en vain yksinkertaisesti aio yrittää edes ehtiä niitä valmistamaan. Meidän uunia on varmasti kuitenkin käytettävä, sillä sen verran iso porukka meitä kokoontuu aattona. Ilolla kuitenkin otan ihanan jouluiset tuoksut keittiööni!

Jouluaatto on ollut meillä tapana viettää minun vanhempieni ja sisarusteni kanssa, sillä meidän suvussa on aina vietetty hyvin perinteikästä joulua, joten aatto on heille tärkeää viettää yhdessä. Joulupäivä ja Tapaninpäivä ovat olleet sitten mieheni suvun puoliskon tapaamisia varten, joilla taas joulun viettäminen ei niinkään ole koskaan ollut mikään suurempi juttu (paitsi silloin kun perheen nuorimmat olivat vielä lapsia). Tänä vuonna salainen toiveeni pienen vauvan äitinä on kuitenkin se, että sukulaiset tulisivat enemmin meille kylään sen sijaan, että lähtisimme koko konkkaronkka vaeltamaan ympäri pääkaupunkia vauvantarvikkeinemme.

Palatakseni kuitenkin otsikossa viittaamaani aiheeseen, eli joululahjoihin: Olen tässä viime päivinä pohdiskellut, että millainen määrä lahjuksia on sopiva 3-vuotiaalle, saati pikkuvauvalle, joka ei vielä joulusta tajua mitään? Olen yrittänyt aina painottaa sukulaisillemme, ettei esikoisemme tarvitse mitään suuria määriä ihmeellisiä lahjoja, sillä hän varmasti ilostuu jo ihan parista lahjastakin. Haluan opettaa hänelle, ettei materia tuo onnea muuta kuin vain hetkellisesti.

IMG_3888_Fotor

Itse päädyin ostamaan esikoisellemme yhden ”käytännöllisen” lahjan, yhden ”opettavaisen”lahjan, sekä yhden dvd:n, että kirjan lahjaksi. Mielestäni tämä on jo aivan liikaa määrällisesti (ottaen huomioon vielä tulossa olevat sukulaisten lahjat), mutta kun otan huomioon sen, että kaksi jälkimmäistä lahjaa löysin sattumalta kirpputorilta, ajattelen sen menevän kestävän kehityksen edistämisen ja anti-materialismin piikkiin! Ovelaa, eikö? Tiedän jo, etteivät kaikki lahjat esikoisellemme tule olemaan vain leluja, vaan paketeista paljastuu myös hyödyllistä tavaraa, kuten vaatetta talveksi ja esimerkiksi uudet luistimet pieneksi käyvien tilalle.

Tyttäremme tulee tuskin saamaan puoliakaan siitä lahjamäärästä, mitä veljensä, mutta meidän mielestä se nyt on vain hullua ostaa lahjoja suuria määriä sellaiselle, joka ei niitä edes itse pysty avaamaan. Sitäpaitsi, hänellehän olemme hankkineet kaikenlaista tavaraa tässä viimeisen vuoden aikana ja häntä odottavat myös iso kasa veljensä vanhoja leluja ja muutamat sprinkle- ja nimilahjat sitten kun hän niillä pystyy leikkimään. Nyt varmaan ajattelette, etteiköhän saa sitten mitään jouluna? Kyllä varmasti saa, mutta ei varmastikaan yhtään lelua, niitä nimittäin riittää!

Mitä mieltä te olette joululahjojen antamisesta, korvaako laatu määrän? Entä pidättekö itse enemmän käytännöllisistä paketeista vai hetken huumaa tuottavista lahjoista?

Näihin pohdintoihin palailen varmasti viimeistään joulun jälkeen, kun olen nähnyt, että millaisen lahjavuoren lapsemme tulevat saamaankaan! Nyt kuitenkin keskityn nauttimaan mahdollisimman stressittömästä joulunalusajasta.

Mukavaa viikonlopun alkua kaikille!

XX

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: