Inspiration,  My looks

THE PERFECT POSE

Sain ensimmäisen järjestelmäkamerani kun olin 16-vuotias. Oikeastaan kyseessä oli perheemme kamera, jota minä ja siskoni omimme säännöllisesti kuvataksemme itseämme tai toisiamme. Silloin julkaisupaikkana toimi IRC-galleria ja myöhemmin ensimmäinen blogini. Olen aina tuntenut oloni mukavammaksi kameran takana ja koen, että olen kokemuksen myötä ihan hyvä kuvaajakin. Yläkoulussa ja lukiossa molemmissa valitsin valinnaiskursseikseni valokuvausta vain päästäkseni toteuttamaan omaa luovuuttani!

Olen aina ollut esteetikko ja tarkka yksityiskohdille. Ne ovat hyviä ominaisuuksia valokuvaajalle. Ainakin silloin, kun toimii pääasiassa kameran takana. Olen tarkka väreistä, sommittelusta ja innostun kovasti, jos saan aikaan kuvia, joissa on syvyyttä ja ehkä jopa jokin tarina. Jos olisin ammatiltani valokuvaaja olisin varmasti henkilökuvaaja, hääkuvaaja ja lapsikuvaaja.

Kun olen itse kameran edessä, aiemmin mainitut ominaisuuteni eivät ole välttämättä edukseni. Kuten olen aiemmissa postauksissa kertonutkin, olen joutunut opettelemaan esimerkiksi poseraausta ja hyviä puoliani, koska usein epäonnistun kuvissa silloin juuri, kun yritän poseeraa. Perhealbumikuvat, jotka usein ovat tilannekuvia, ovat enemmän edukseni ja näytän usein ihan siedettävältä versioltani itsestäni. Mutta, kun joku toinen yrittää ottaa minusta kuvaa, johon tieten tahtoen poseeraan, näkyy epämukavuuteni kuvissa jälkeenpäin tarkastellessa.

Tähän olen kuitenkin viimeisen vuoden aikana saanut harjoitusta päättäessäni blogini painotuksen olevan enemmän muoti ja tyyli, jolloin on selvää, että omien asukokonaisuuksien esittely kuvineen kuuluu blogini sisältöön. Huomaan eron omakuvissani ja on mieltä lämmittävää, että kehitystä on tapahtunut parempaan! Osaan jo rentoutua kameran edessä kuvaajasta huolimatta. Testikuvan jälkeen osaan päätellä mikä kuvakulma on paras ja mitä välttää poseraauksessa, jotta vaatteet näyttäisivät hyviltä ja istuvilta. Olen oppinut myös valon tärkeyden ja sen, että vaikka kuvaustausta olisi aivan ihana sellaisenaan, aina se ei toimi yhteen asun kanssa tai näytä samalta kuvissa mitä luonnossa.

Tässä postauksessa näytän teille muutamat uusimmat otokset, jotka syntyivät todella spontaanisti ja yllättivät sekä minut että kuvaajan onnistuneisuudellaan!

Millainen sinä olet kameran edessä, luonnonlahjakkuus ja kuvauksellinen vai se punasilmäinen ja heilahtanut irvistelijä?

Lopuksi vielä vinkkini kuvissa onnistumiseen:

1) Rentoudu. Ota kuvaajaksi sellainen, joka ei kolmen ruudun jälkeen kyllästy kuvaamiseen.

2) Opettele paras puolesi (kyse lähinnä kasvoistasi). Peili ja selfiet ovat tässä hyviä keinoja tarkastella puoliasi.

3) Tsekkaa poseerausvinkit Pinterestistä! Youtube myös hyvä tiedonlähde tässä asiassa.

4) Nauti! <3

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: