Well-being

The First Chapter of 2017

Aivan ihanaa kulkea tuolla lumipyryssä pitkästä aikaa! Vuosi 2017 näyttää jo parastaan, kun vihdoin saatiin lumi tänne eteläänkin, jes. Kuulostan varmaan ihan hullulta, mutta minusta se on vain niin, että talvi ei ole talvi ilman lunta ja hankea.
Toki jotkin asiat vaikeutuvat lumentulon myötä, kuten autoilu ja rattaiden työntäminen, mutta kyllä lumessa on enemmän hyviä puolia kuin huonoja. Voihan ne rattaat vaihtaa vaikka pulkkaan, jos pitkästä vaelluksesta ei ole kyse. Kyse on vain asenteesta loppupeleissä!

Minulla on ollut hieman hidas käynnistyminen uuden vuoden juhlintojen jälkeen, valvominen ei selkeästikään ole minun juttuni. Onneksi minulla on vielä viikko lomaa jäljellä, joten tässä on sopivasti aikaa löytää takaisin arjen rytmiin. Erinäisiä tehtäviä to-do-listalla on kuitenkin hoidettavana, vaikka palkkatyöstä lomaa onkin.

To-do-listasta puheen ollen, törmäsin viime viikolla minulle uuteen käsitteeseen #BulletJournal Nyt.fi:n artikkelissa (luettavissa täältä). Bullet Journalin konsepti on kuitenkin minulle tuttu, erityisesti lukioaikana tuli piirreltyä enemmänkin kalentereihin, kirjoiteltua muistilistoja ja kirjoiteltua tapahtumia ylös päiväkirjamaiseen tapaan.

Lukion jälkeen siirryin sähköiseen kalenteriin, joka on helppo synkronoida vaikkapa miehen kalenterin kanssa. Myös yliopistoilla on käytössään sähköiset kalenterit, joiden avulla saa omat lukkarit parilla klikkauksella synkronoitua oman kalenterin kanssa. Ja sitten nämä kaikki saa vielä näkyviin omaan puhelimeen, jossa kaikkea on helppo muokkailla tarvittaessa. Kaikesta helppoudestaan huolimatta olen aina inhonnut sähköisiä kalentereita… Kauhean persoonattomia ja tunteettomia. Joten olenkin nyt viimeisen vuoden sisään alkanut jälleen käyttämään paperista versiota, siinä sähköisen kyljessä.

Heti löydettyäni tämän uuden vanhan käsitteen Bullet Journal, kipaisin kauppaan ja ostin uuden kalenteripohjan tulevalle vuodelle ja aloin täydentämään sitä ohjeiden mukaisesti. Kyllä, tähänkin löytyy ohjeistusta, esim. edellä mainitusta artikkelista yksinkertaisimmillaan. Googlettamalla löytyy varmasti lisää. Myös Instagramista #bulletjournal -tagilla löytyy paljon ideoita. Loppujen lopuksi tätä kalenteria/päivä-/muistikirjaa saa täydentää ihan miten vain itse tykkää ja viitsii.

Voisin vaikka kuukauden päästä tehdä tästä yksityiskohtaisemman postauksen, kunhan vain vuosi ja sen myötä arki saadaan käyntiin kunnolla!
Tänään on jo kova yritys saada asioita yliviivattua to-do-listalta, siksi istunkin Korttelin Storyssa pitkän kaavan työaamiaisella samalla kun ikkunoista näkyy alati kiihtyvä lumisade, ai että!

Ihanaa (lumista) tiistaita kaikille!

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: