Beneath

REVIVED

Toivottavasti kaikilla on ollut hauska vappu viettipä sen sitten kotona tai kaupungilla! Meillä on miehen kanssa takana mukava ilta vanhojen että uudempien ystävien kanssa Helsingissä. Kävimme Mantan lakituksessa kauppatorilla, jonne saavuimme aivan liian myöhään, emmekä siis nähneet väentungokselta koko lakitusta. Istuimme sen sijaan sitten hetken Espalla ja Teatterissa odottelemassa joukkomme viimeisiä saapujia. Siitä menimme Skifferin herkullisille pitsoille Erottajalle. Edellisestä olikin jo lähemmäs kolme vuotta. Namnam! Tyytyväisenä ja kylläisenä jatkoimme vielä vasta avattuun Väinö Kallioon istumaan iltaa. VK oli paikkana mielenkiintoinen, sillä muistutti minua vanhasta alakoulustani Porissa uusklassisine auloineen ja koristeellisuuksineen. Todella kaunis paikka siis ja hyvät drinkit, eli suosittelen lämpimästi kaikille, mikäli haluaa kokea baari-illan vähän tavallisen mainstream-klubi-lookien ulkopuolelta! Nyt kuitenkin vappuhulinoista tämän postauksen aiheeseen:

Siitä on nyt viisi kuukautta, kun päätin ottaa aikaa sosiaalisesta mediasta itselleni, perheelleni ja opinnoilleni. Omaksi otettu aika on ollut hyvästä, sillä olen voinut keskittyä perheemme nykyiseen oloon nelihenkisenä perheenä, totutella arkeen, jossa oma aika on todella rajattua ja välillä olematonta, lukea niin gradukirjallisuutta kuin kaunokirjallisuuttakin, käydä luennoilla, katsoa elokuvia, treenata ja nähdä ystäviä… Ilman, että takaraivossa koputtelisi aina uusi postaus idea. Ensimmäiset kolme kuukautta meni välittämättä sosiaalisesta mediasta, kunnes…

Kauan lukemista odottaneet kirjat olivat luettuna ja must-see-listan elokuvat olivat katsottuna, koin kummallista tyhjyyttä. Olin ollut kolme kuukautta täysin tyytyväinen siihen, ettei minun tarvinnut itse tuottaa sosiaaliseen mediaan mitään. Pystyin ihastelemaan ja nauttimaan muiden luovuuden tekeleistä ulkopuolisen roolista. Jossain vaiheessa kuitenkin olin ilmeisesti päässyt yli informaatioähkystäni ja hain vastapainoa gradun tekemiselle. Koin jälleen tarvetta purkaa omaa luovuuttani. En kuitenkaan vieläkään halunnut sekoittaa somea siihen mukaan. Pohdin pitkään ja hartaasti keinoja purkaa luovuuttani somessa ja somen ulkopuolella, kuitenkaan uudelleen kohtaamatta niitä ongelmia ja haasteita, josta puhuin viime vuoden viimeisessä postauksessani.

En vieläkään koe mukavaksi ajatusta oman elämäni kaupallistamisesta, vaan uravalintojeni takia haluan vetää tietynlaisen rajan yksityiselämäni ja someminäni väliin. Tietysti someminäni on myös todellinen minä. Tietysti joudun kohtaamaan työssäni niitä ihmisiä, jotka kenties seuraavat minua somessa, eikä se sinällänsä haittaa, sillä kaikki kohtaamiset ovat olleet toistaiseksi positiivisia. Päivätyöni on kuitenkin vielä muotoutumassa ja ei ole vielä selvää mitä aion tehdä työkseni tulevaisuudessa ja siksi haluan olla varovainen sen suhteen mitä julkaisen itsestäni internettiin. Kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Somessa minuuteni näkyy kuitenkin melko kapeasta näkökulmasta. Someminäni pääasiassa käsittää vain ne asiat, joista olen kiinnostunut henkilökohtaisella ja pinnallisella tasolla. Se käsittää myös ne asiat, joita olen halukas jakamaan suurellekin yleisölle. Sosiaalinen media on ikäänkuin harrastus minulle. Paikka, jossa jaan samanhenkisten ihmisten kesken samoja kiinnostuksen kohteita. Paikka, johon puran luovuuttani. Harrastus, jota jonakin päivänä voisin tehdä työkseni, jos elämä niin vie.

Tiedän, että monien lukijoitteni mieleen ovat perheeseen, vanhemmuuteen ja lapsiin liittyvät kirjoitukseni. Blogini statistiikka ei valehtele tässä. Ymmärrän sen hyvin, sillä tykkään silloin tällöin lukea itsekin kyseisistä aiheista. En kuitenkaan vain koe samaistuvani perhebloggaajiin enkä siihen mahdollisuuteen, että perheeni asioita vatvottaisiin internetissä. En vain ole valmis tekemään sitä perheelleni ja erityisesti lapsilleni. He ovat omia persooniaan, jotka sitten jonakin päivänä saavat itse jakaa itsestään haluamassaan määrin tietoa muille ihmisille.

Tämä blogi ja sen muut sosiaaliset kanavat ovat minun ja kertovat siis minusta ja minun kiinnostuksen kohteistani. Nyt pitkään tätä pohtineena aion palata juurilleni ja keskittyä pääasiassa siihen asiaan, jota itse niin kovin rakastan ja mihin jokapäiväisessä elämässäni kiinnitän jatkuvasti huomiota: Vaatteisiin, muotiin, tyyliin ja sisustukseen. Lyhyesti sanottuna lifestyle-aiheisiin.

Lapsien myötä oma tyylini on jäänyt taka-alalle, vaikka muotimaailmaa olenkin seurannut ihan yhtä aktiivisesti kuin ennenkin. Voin rehellisesti myöntää laiminlyöneeni itseäni sillä, että olen pukeutunut ”miten sattuu” viimeisten viiden vuoden aikana. Tämän sanominen kuulostaa mielestäni aivan kauhealta, sillä ennen raskauksiani muoti ja vaatteet olivat minulle yksi itseilmaisun keinoista. Olen ennen ollut hyvinkin rohkea pukeutuja, välillä päälleni eksyi aivan hassuja ja villejäkin kokeiluja vahvasti mainstreamista poiketen, ainakin ennen kuin löysin oman tyylini. Nyt raskauksien jälkeen ja lähestyessäni pikkuhiljaa kolmeakymmentä, voin sanoa löytäneeni tyylini. The Beauty Beneath nimensä mukaisesti ilmentää kauneutta sisältä päin ja tässä tapauksessa, sitä pölyttynyttä rakkauttani muotiin ja pukeutumiseen. Se myös kuvastaa kauan kadotettua tyyliäni, joka taas näkee päivänvalon kaikkien raskaus- ja imetysvaatteiden joutaessa kadotukseen!

Mitä sitten odottaa jatkossa blogiltani ja bloggaamiseltani? Hygge on edelleen yksi elämääni ja itseilmaisuani vahvasti ohjaava periaate. Minulle hyggeilyä on kirjoittaa kauniista asioista ja keskittyen niihin juttuihin, jotka tuovat päivän päätteeksi hymyn huulille. Minulle hyggehetki on se, kun saan istahtaa kahvilaan, sohvalle, puiston penkille ja kuunnella inspiroivia podcasteja, avata uunituoreen muoti- tai sisustuslehden ja uppoutua sen upeisiin kuviin ja suunnitella miten minä voisin hyödyntää joitakin kiinnostavia trendejä, jotka herättävät minussa tunteita. Haluaisin jatkaa blogini puolella samaa linjaa ja jakaa lukijoitteni kesken näitä samoja tunteita ja näkemyksiä muodista ja tyylistä ja sisustuksesta. Toki edelleen blogistani voi myös löytää juttuja liittyen arkeeni naisena ja vaimona, kahden lapsen äitinä, opiskelijana, sunnuntaijumppaajana ja kausikokkaajana, eli jokainen lukija voi poimia itselleen kiinnostavimmat luettavat!

Kuten huomaatte, blogini ulkoasu on myös kokenut muutoksen ja nyt kokeilussa on muun muassa erillinen etusivu linkkeineen (tulossa lisää sisältöä piakoin). Mielelläni otan palautetta vastaan uudesta ulkoasusta ja sen toiminnoista, kertokaahan rohkeasti mikä toimii ja mikä ei! Yhteyttä minuun voi ottaa nyt myös yksityisesti oman linkkinsä takaa contact-lomakkeen avulla.

Lukijani voivat seurata minua jälleen myös Instagramissa, Twitterissä, Facebookissa ja Tumblr:ssa, tervetuloa takaisin te ihanat!  <3

Welcome to renewed website! I took five months to myself to reflect on my thoughts and dreams about being a creative person. I thought about whether I should stay creative online or quit social media for good. As it turned out, I’m not ready to leave my blog behind me thus I shall keep on writing my blog and sharing the things I’m passionate about. The emphasis of this website is going to be more on fashion and beauty but you’ll be able to read about my everyday life here and there as well! Nice to have you back <3

Seuraa blogiani myös Instagramissa: @jaminamarian
Facebookissa: thebeautybeneathblog

Twitterissä: jaminamaria_

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: