Well-being

RUN FOR IT BABY

Kehoni tuntemukset sunnuntaisesta Naisten Kympistä ovat hyvin hyvin rasittuneet, askel painaa ja vatsalihaksia särkee aina kun aivastaa. Mieli on sen sijaan korkealla ja tuntuu siltä, että sain kovastikin energiaa juoksusuorituksestani Töölönlahdella. Lähdin Kymppiin aivan kylmiltäni ja sen kummemmin harjoittelematta tänä vuonna, takanani vain kymmenittäin vaunulenkkejä ja kuukauden HIIT-treenit, joista onkin ehtinyt jo kulua myös se kuukausi. Polveni ja olkapääni ovat viime kuun ajan vihoitelleet vuorotellen, mutta juoksupäivän koittaessa molempien säryt olivat poissa ja olo oli todella hyvä! Hieman tosin jännitin, että miten kummassa minä jaksan juosta KYMPIN.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Enpä minä sitten pystynytkään juoksemaan koko matkaa, vaan siinä kolmannen kilometrin alkaessa polveni alkoi särkeä ihan toden teolla ja jouduin sitten vaihtamaan liikkumistyylini reippaaseen kävelyyn. Aina välillä yritin kiriä aikaa hölkkäämällä, mutta huonoin tuloksin, polvi ei vain lakannut särkemästä, joten ”intervallilla” menin sinne kahdeksaan kilometriin saakka.

Silloin vasta keksin, että jos vaihdankin juoksuaskeleen päkiälle, ei polveeni satu yhtään niin paljoa kuin mitä muuten kantapäälle laskeutuvassa askeleessa. Juoksin sitten tällä tyylillä loppuun: kevyesti, mutta koko ajan peläten kaatumista, sillä juoksuaskel päkiällä on minulle melko tuntematon tapa juosta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maaliin tulin puolentoista tunnin kuluttua lähdöstä. Olen sunnuntaiseen aikaani todella tyytyväinen, sillä tiedän että juosten koko matkaan olisi varmaankin mennyt se tunti, kuten silloin kolme vuotta sitten, kun viimeksi olin Naisten Kymppiä juoksemassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näköjään ”kotiäidin”-kunnolla saa kuitenkin ihan hyviä liikuntasuorituksia tehtyä, vaikka ne aina yllättävät suuresti sillä ainakin oma elämäni on tällä hetkellä niin täynnä kaikkea muuta kuin säännöllisiä treenejä. Pienen lapsen äitinä päiväni kuluvat yhdeksää kiloa syliin nostellessa ja vaunuja työnnellessä. Onhan nuokin säännöllisesti tapahtuvia…

Kotiäidin roolista ja hektisestä pikkulapsiarjesta huolimatta noin viikon kuluttua minä tapaan tulevan personal trainerini kanssa ensimmäistä kertaa. Tavoitteenani on päästä takaisin hyvään oloon ja hyvään kuntoon. Jotta sitten vuosi vuodelta muuan muassa kympin juoksu tuntuisi yhä kevyemmältä ja kevyemmältä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

mekko Nelly.com kengät Converse kello & rannekoru Michael Kors

Olen todella innoissani tulevista treeneistä ja motivaationi löytää aikaa omille treeneille on kova. Olen luonteeltani ”täysillä tai ei mitään” -tyyppi ja tähänkin elämänmuutosprojektiin olen täysillä panostamassa, sillä tiedän että se hyvä kunto ja kevyempi olo ovat mahdollisia saavuttaa ja tiedän niiden vaikuttavan positiivisesti niin monella muullakin elämän alueella.

Blogissani elämänmuutosprojektini varmastikin näkyy eniten fyysisesti kuvissani, mutta myöskin satunnaisina treeneihin ja hyvään oloon liittyvinä postauksina ja esimerkiksi terveellisinä resepteinä (vaikka edelleen herkkujakin täällä nähdään, ei hätää!). Ajattelin kuitenkin niin, että Instagram ja erityisesti Insta Stories ovat parhaita paikkoja päivitellä jumppakuulumisia. Voi olla, että vielä eräs kolmaskin väylä on tulossa, mutta palailen siihen sitten myöhemmin, kun se on ajankohtaista!

Onko sinulla millaiset tottumukset liikkua kesäisin? Ulkona vai sisällä? Enemmän vai vähemmän kuin talvella?

Tänään olisi jälleen yksi evakkopäivä poissa kotoa, sillä seinänaapurissamme tehdään remonttia ja pikkuneidin päiväunet siten vähän kärsivät, jos olisimme kotosalla vain… Eli luvassa on joko kerhoilua tai mummilaa, saas nähdä miten tämä aamu tästä lähtee käyntiin!

Aurinkoista ja LÄMMINTÄ tiistaita kaikille!

jm_signature

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: