Beneath,  Home

Terveisiä Onnellisten kylästä

onnellinen

Puolitoista kuukautta olemme asuneet uudessa osoitteessamme Espoon laitamilla. Samalla viimeiset puolitoista kuukautta olen voinut paremmin kuin koko viimeisen vuoden aikana. Enää ei ahdista. Ei ahdista, vaikka monia asioita ympärilläni on vielä kesken ja meneillään. Uskon täydestä sydämestäni sen, että luonto ja luonnonläheisyys tuo hyvän olon ja seesteisyyttä hektiseen arkeen. Olen epävirallisesti nimennyt tämän paikan Onnellisten kyläksi. Näitä samantapaisia kyliä löytyy ihan virallisestikin esimerkiksi Kirkkonummen Sundsbergistä ja Helsingin Kumpulasta, ja ymmärrän kyllä hyvin miksi!

Mikä tekee minut onnelliseksi?

 

Oleellista onnellisuuden näkökulmasta on, että löytyy tilaa hengittää ja hengähtää. Kunhan vaan löytyy peltoja, metsää ja meri läheltä, niin on hyvä olla. On ihanaa, että lähimpään kauppaankin on se 2,5 kilometriä matkaa (viimeksi matka oli n. 200m). Säästyy heräteostoksilta ja mielitekojen orjuudelta. Toisaalta myös mopoilla pärisyttävistä teineistä ja muista hiippareista on vähemmän stressiä. Täällä on turvallinen olo.

Eilen tuli käveltyä kauttaaltaan meidän asuinalueen ympäri. Kiertelin kaikki kadut ja tutkiskelin, mihin mikäkin pikkupolku johtaa. Tähän mennessä olen kävellyt vain läheisessä Keskuspuistossa, mutta oli ihana viettää pieni tauko hommista ihan näillä kotikaduilla, samalla kun aurinko paahtoi kirkkaalta taivaalta. Kesä varmasti tuo osansa tähän hyvän tunteeseen, mutta uskon, että talvikin näissä maisemissa on ihana.

onnellinen

Hyvän olon kodissa

Meidän koti ja piha on vielä hieman vaiheessa, mutta voiton puolella. Pihalle me haluaisimme istuttaa vielä kunnon kukkapenkin ja minulla kytee takaraivossa idea kukkapöydän nikkaroimisesta yrttikasveille. Eilen keittiömme sai kauan odotetun maton, jonka tilasin Veken kalusteesta varmaan kuusi viikkoa sitten. En kuitenkaan voisi olla tyytyväisempi lopputulokseen. Hyvää siis kannattaa odottaa!

Lastenhuone kaipaa vielä jonkinlaisia säilytysratkaisuja ja meidän makuuhuoneemme tauluja seinille sekä yöpöydät. Hieman olen kallistunut siihen suuntaan, että josko nekin tekisin itse. Voi olla siis, että luvassa on hieman DIY- ja sisustusjuttuja tänä kesänä!

Vaikka jotain juttuja on kesken, niin olo on silti rento ja välillä jopa ihanan laiska. Ja niin pitää ollakin, kun kesälomalla ollaan!

Nämä kuvat tuli otettua tuossa omalla pihalla tänään. Yllättävän onnistuneita kuvia siihen nähden, että aurinko porotti pilvettömältä taivaalta. Ainakin se kesäinen tunnelma välittyy! Silti on kyllä ikävä ammattilaisten kuvausotetta. Kesällä onneksi ehtii vielä hyvin kuvailemaan jonkun kanssa enemmänkin!

Kiva torstaita kaikille!

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: