Inspiration

ON MY PLAYLIST…

Torstaiaamusin minulla on aikaa olla kotona itsekseni ja nauttia rauhallisesta töihin lähdöstä… Mitäpäs muutakaan tekisin, kuin laittaisin kirjoittaisin blogia, muokkaisin kuvia ja kuuntelisin musiikkia tavallista korkeammalla volyymilla! 🙂

Musiikilla on minun arjessani aika suuri ja vaikuttava rooli; kuuntelen musiikkia nimittäin lähes joka hetki, aina kun ei tarvitse olla juttusilla muiden ihmisten kanssa… Aamulla kotona yksin ollessani, matkalla töihin, tehdessäni yksin töitä, matkalla kotiin, treeneissä, autossa jne jne. Uskoisin, että tämä on melko yleistä musiikin kuuntelun ollessa niin helppoa tänä päivänä, napit vain korvaan ja that’s it!

Ajattelen musiikkia vähän niin kuin elämäni soundtrackina ja tämä mielestäni vaikuttaa siihen, ettei minulla olen kovin tarkkaan rajattua musiikkimakua, vaan kuuntelen aina sitä, mitä milloinenkin tunnetila sallii. Musiikissa minulla on ensisijaisen tärkeää melodia ja sen harmonia. Näiden perusteella valitsen musiikin tietyille tunnetiloille.

Toinen tärkeä ominaisuus musiikissa on se, että laulua sisältävien kappaleiden sanat ovat järkeviä. En pidä ollenkaan sellaisesta musiikista, jossa hoetaan samaa kolmea sanaa koko kappaleen ajan. Sellainen musiikki kuuluu tanssiklubeihin, jos sinnekään. Musiikin tehtävänä on mielestäni kertoa tarinoita, tai minun kohdallani usein siitä tunnetilasta, jossa sitä kuunnellessani olen.

Tästä ajatuksesta inspiroituneena ajattelin haastaa itseni ja ystäväni tarkastelemaan omaa soittolistaansa kuluneen kuukauden ajalta; mitä olen kuunnellut ja mitä se ehkä kertoo tässä kuussa koetuista tunteista ja ajatuksista!

Tässä oma Top 10-soittolistani lokakuulta (ei missään erityisessä järjestyksessä):

Solo – Clean Bandit ft. Demi Lovato

A Time of Wonder – Alexis Ffrench

In my Mind – Dynoro & Gigi D’Agostino

La Cintura – Alvaro Soler

I’m a Mess – Bebe Rexha

Havana – Camila Cabello

Breathe – Jax Jones

Bad to the Bone – Ed Caspian, Redrama & Sandra

Paris – The Chainsmokers

Nuit d’Afrique – Kora & Adrien

Kuten huomaatte, musiikkimakuni on lajeiltaan hyvinkin vaihtelevaa, klassisesta pianosta, elektroniseen tanssimusiikkiin, lattareista houseen… Eikä kaikki kappaleet ole todellakaan niitä uusimpia, vaikka minulle ehkä suht uusia tuttavuuksia ovatkin.

Tästä voisi sitten kukin tehdä oman analyysinsa siitä, millainen kuukausi minulla on ollut takanani! 😀 Matkakaipuuta Pariisiin ja Kuubaan? Kenties väsymystä ja syvällisiä pohdintoja elämästä? Jotain sinnepäin ainakin! Miltäköhän sinun soittolistasi näyttäisi?

Soittolistoista puheenollen, tulevana lauantaina juhlitaan mun synttäreitä ystävien kanssa meillä. Ensimmäistä kertaa sitten viime raskauden järjestän ihan kunnon juhlat ystäville! En malta odottaa!!

Kivaa loppuviikkoa kaikille! <3

photos by Pinjasblog edit by me

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: