Leisure

Nimijuhlat

Vajaa viikko sitten lauantaina juhlittiin suvun ja kummien kesken meidän pienen tyttären (suurta) nimeä täällä meillä kotosalla. Vaikka juhlat pidettiin kotona, olivat ne silti hyvin juhlavat ja erityiset ja kiitos siitä kuuluu apujoukoilleni (äidilleni ja miehelleni) ja tietysti kaikille vieraille, jotka saapuivat paikalle meille niin tärkeänä hetkenä! <3

Juhlien kesto oli kaiken kaikkiaan noin pari tuntia, eli oikein sopivan pituiset pikkulasten (ja heidän vanhempiensa) rutiinien ylläpitämisen kannalta. Kaiken tuon huomion ja sokerimäärän jälkeen yleensä niin vieraskorea esikoisemmekin alkoi juhlien loppua kohden jo villiintyä. Tyttäremme oli myöskin oikein mallikkaasti roolissaan päivänsankarina, vaikka saikin sylistä syliin seikkailla koko ajan. Hän olikin vetänyt kolmen tunnin nokoset pihalla ennen vieraiden saapumista ja sitten jaksoikin olla sen pari tuntia putkeen hereillä, jes!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuten jo aiemmin tässä postauksessa mainitsin, nimijuhlien tarjoilu koostui pääasiassa makeasta, sillä vuorokauden aika oli 14-16, joka on niin sanottu lounaan jälkeinen kahviaika. Eli emäntä voi siis tarjoiluja suunnitellessaan olettaa, että vieraat ovat jo ennen juhlia nauttineet lounasta, jolloin juhlissa tarjottavat painottuvat lähinnä makeaan ja cocktailpala-tyyppisiin ruokiin. Niinpä täytekakun lisäksi meidän juhlissa tarjottiin mokkapaloja, konvehteja, macaronseja, täytettyjä ruisnappeja ja fetapinaattipiirakkaa (aina on hyvä kuitenkin varautua yhdellä ruokaisammalla tarjottavalla, joku on kuitenkin jättänyt syömättä!).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nimijuhlien koristelu rakentui lähinnä jo olemassa olevista koristeista muun muassa pompomeista ja serpentiineistä, jotka sopivat juhlien teemaväreihin. Mikäli tykkää järjestää paljon juhlia ja muita kissanristiäisiä, kannattaa investoida muutamaan koristeeseen (ja melko neutraaliin sellaiseen), sillä niitä tosiaan voi käyttää useampaan otteeseen! Varsinkin kotona järjestettäviin juhliin koristeet tuovat sen ekstran muuten niin arkiseen huusholliin. Meillä tosin jo ihan kunnollinen siivous tekee ihmeitä, ainakin nyt pikkuvauva-aikaan… Kiitos vaan äiti avusta <3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Juhlapöydän kruunasi ehdottomasti tilaamani upea täytekakku! Tilasin tämän kaunottaren Sokeritähden Eini Väänäseltä. Eini toteutti kakun juuri toiveitteni mukaisesti, vaikka ei edes ehditty tapaamaan kasvotusten sopiaksemme yksityiskohdista! Toiveissa oli siis maidoton ja gluteeniton (tässä vaiheessa päädyin tilattuun kakkuun, enkä ruvennut itse taikomaan moisia) kakku, jossa täytteinä olisi mustaherukka- ja valkosuklaamousse vaniljapohjalla. Väritoiveet ovat varmaan melko selkeät kuvien perusteella 😉 Kakunkoristeeksi toivoin macaronseja ja marenkeja ja tytön nimen. Annoin Einille kuitenkin vapaat kädet taiteelliseen toteutukseen ja hienosti se onnistuikin: kyllä tätä kakkua ihasteltiin kauan vieraiden keskuudessa ja makumaailmakin kohtasi vieraat just eikä melkein!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaiken kaikkiaan tyttäremme nimijuhlat olivat siis onnistuneet ja hauskat ja oli aivan huippua seurata sivusta miten innokkaat ja kiinnostuneet kummit meidän molemmat lapset ovat saaneet <3 Olemme todella kiitollisia niin heille kuin sukulaisillemmekin, jotka niin paljon rakkautta jakaa niin meidän lapsille kuin meitä aikuisiakin kohtaan!

Näissä suloisen makeissa kuvissa ja ajatuksissa on hyvä jatkaa kohti viikonloppua! Aurinkoista torstaita kaikille!

xx

img_0034-2

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: