Beneath

MY DAILY ROUTINES

Minun elämäni on muuttunut viimeisen kymmenen vuoden aikana aivan valtavasti… Olen itsenäistynyt, rakastunut, matkustellut, muuttanut uudelle paikkakunnalle rakkaani kanssa, mennyt naimisiin, aloittanut opinnot yliopistossa, hankkinut koiran, saanut lapsia, menettänyt koirani, vaihtanut yliopistoa, tehnyt töitä ja asunut ulkomailla… Pienemmistä muutoksista puhumattakaan.

Näiden suurien muutosten keskellä selkeät rutiinit ovat pitäneet järjen päässäni. Minulle on todella tärkeää, että vaikka isoja asioita tapahtuu ja elämäni on jatkuvassa muutoksessa, että useimmat rutiineistani pysyvät samanlaisina vuodesta toiseen. Se luo turvallisuuden tunnetta ja toisaalta myös pysyvyyttä arkeeni.

En kuitenkaan väitä olevani kaavoihin kangistunut rutiinien myötä. Sillä osaan kyllä vastaanottaa ja tehdä muutoksia elämässäni joustavasti. En pelkää muutoksia ja jos totta puhutaan, en oikein osaisikaan olla vain paikallaan ja olla ottamatta riskejä elämässä. Itseasiassa rakastan sitä tunnetta, jonka hyppy tuntemattomaan aiheuttaa; esimerkkinä tunteet opintojen alkaessa, naimisiin mentäessä, ulkomaille muuttaessa ja perheenlisäystä saataessa.

Se kutkuttava tunne siitä, että jotain positiivisella tavalla jännittävää tulee tapahtumaan pian, on aivan huumaava! Tiedän, että välillä minun on syytä jopa toppuutella itseäni, varsinkin nyt, kun pitää ajatella asioita myös miehen ja lasten näkökulmasta. Tässä kohtaa taas rutiineilla on suuri merkitys; sen lisäksi, että se luo turvallisuuden tunnetta minulle, niin erityisesti lapseni tarvitsevat sitä tunnetta.

Miten sitten rutiinit näkyvät elämässäni ja mitä rutiineja teen (lähes) päivittäin? Minun kohdallani tärkeimpiä ovat aamu- ja iltarutiinit. Minulle on oikeastaan aivan sama mitä päivisin tapahtuu, kunhan aamu- ja iltarutiinit ovat samantapaiset joka päivä.

Aamurutiinit määrittävät alkavan päivän. Olen herkkä ihminen luonteeltani ja aistin todella hyvin ilmapiirin ja tunteet ympärillä olevista ihmisistä. Vaikka itse heräisin väärällä jalalla, voi oma mieleni muuttua, jos ympärillä olevat ihmiset, usein perheeni, ovat iloisella päällä. Jos taas tunnelma on toisin päin, minunkin päiväni alkaa huonosti muiden kiukutellessa aamusta alkaen, vaikka olisinkin herätessäni ollut tyytyväinen. Tämä on varmaan aika tuttua monelle.

Iltarutiinit sen sijaan varmistavat miellyttävän ja rauhallisen yön. Niin lapsille, kuin minullekin. Lasten kanssa täytyy tietyt asiat tehdä samassa järjestyksessä kuin aina, mutta minulle riittää se, että kunhan saan tehtyä tietyt asiat ennen nukkumaanmenoa, voin sänkyyn mennessä rentoutua ja sammuttaa mieleni. Mikäli jokin asia jää tekemättä tai kesken, en pysty olla ajattelematta sitä ja mieleni pysyy kirkkaana niin pitkään, kunnes nousen sängystä hoitamaan asian. Kaipa tuon voisi laskea pakkomielteeksikin joissakin tilanteissa!

Ajattelin seuraavaksi ihan vanhalla kunnon listalla hahmottaa teille, minkälaisia asioita aamu- ja iltarutiinini sisältävät. Uskoisin, että kaikilta aikuisilta löytyy joitakin yhteisiä rutiineja listoilta.

Miltä teidän rutiinien lista näyttäisi?

For the past ten years my life has been full of big changes. What keeps my head together through those major changes are routines. For me it means the routines that I try to do every morning I wake up and every night before going to bed. They keep me balanced when the rest of the time I’m running around like a headless goose. I do not define myself as a boring person for having certain routines in my life. I love taking (positive) risks and taking a leap of faith every now then, but routines bring me a sense of safety and continuity even though my life would change drastically from time to time.  I wanted to share my daily routines with you in this post. Do you have similar routines or do you prefer to do something differently?

jm_signature

Follow me on Instagram / Seuraa blogiani myös Instagramissa: @thebeautybeneath
Facebook: thebeautybeneathblog

Twitter: Jaminamaría_

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: