Home

Muuttokertomus

Nykyään kuulee (ja näkee) paljon kirjoitettavan naisten synnytyskertomuksista. Minä en ole sellaista tehnyt, enkä varmaan meinaa jatkossakaan tehdä, ainakaan näin blogiin julkaistavaksi. Se ei vain ole mun juttu. Sen sijaan ajattelin, että voisin kirjoittaa postauksen asumiskuulumisistamme synnytyskertomuksen hengessä, eli siis muuttokertomuksen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siitä on nyt kulunut seitsemän viikkoa, kun saimme avaimet uuteen kotiimme. Pari ensimmäistä viikkoa meni keskellä remonttia asustellen. Kylpyhuone, sauna ja yläkerran pari makuuhuonetta saivat tälle vuosituhannelle päivitetyn ilmeen. Koko asunto maalattiin siistin valkoiseksi ja muutamat seinät saivat hieman väriä osakseen. Kaiken kaikkiaan remppa kesti alle kuukauden, mutta onneksi meidän elämään se ei tosiaan vaikuttanut muuten kuin sillä tavoin, että piti käydä suihkussa jossain muualla sen pari viikkoa.

Remontin keskellä urhoollisesti pyrimme laittamaan asuntoa mahdollisimman nopeasti kotimme näköiseksi, vaikka vähän väliä saikin olla pyyhkimässä puupölyä huonekalujen pinnoilta ja rakennusmiehet pyörivät likaisissa kengissä ympäri asuntoamme…

Kun itse muuttoviikkomme maaliskuun lopussa oli ohi, mieheni joutui palaamaan arkipäiviksi töihin (hän piti siis kevätlomansa muuton alla), joten viime kuun viikonloput olivat ainoita mahdollisuuksia laittaa esim. tauluja seinään tai ylinpäätänsä porata mitään (minä en jostain syystä käytä poraa, vaikka kyllä sen homman osaankin). Lisäksi ostimme olohuoneeseen koottavaksi uuden tv-tason, joka toimii samalla myös vitriininä lasikokoelmallemme. Siinä meni yhteensä kolme lauantaita ja kahdet hermot sitä koottaessa! Hieno siitä kuitenkin tuli.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muita uusia hankintoja on tullut tehtyä varoen, sillä en halunnut täyttää heti kaikkia neliötämme turhalla tavaralla. Tulevalle vauvalle on kuitenkin tullut ostettua pinnasänky ja hoitopöytä. Lisäksi yli kaksikymmentä vuotta vanha pesutorni (perintöä miehen vanhemmilta) sai uuden kodin ja me hankimme tilalle hieman uudemman version. En halunnut nimittäin joutua siihen tilanteeseen ensi syksynä kahden pienen lapsen vanhempana, että vaatteiden peseminen ei yhtäkkiä onnistukaan, kun koneet sanovat itsensä irti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eli joo, hankintoja on muutamia tullut tehtyä, mutta ensimmäisenä pyrkimyksenämme on ollut sisustaa jo hyväksi ja toimiviksi todetuilla tavaroillamme. Vappuviikonloppuna saimme kylpyhuoneen viimeiset naulakot poraten kiinni seinään, vitriinin ovet paikoilleen ja pari tauluhyllyä ripustettua työhuoneen seinälle. Rohkenin jopa asunnon ”valmistumisen” kunniaksi hankkimaan muutamat viherkasvit olo- ja työhuonetta koristamaan.

Tämä tuleva viikonloppu on siis ensimmäinen reiluun kuukauteen, kun ei tarvitse tehdä mitään kotiin liittyä hommia, vaan voi hyvällä mielin nostaa jalat sohvalle ja nauttia lopputuloksesta, ai että!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”Loppukevennyksenä” nyt vielä mainittakoon, että vanhempani ovatkin sitten tänä viikonloppuna tekemässä muuttoaan, jossa mieheni on ”tilatuista” yksi muuttomiehistä… No eipä ole ainakaan oma muutto! 😉 Saatan kyllä olla ihan tyytyväinen, etten ole enää sopivassa tilassa auttamaan isoine vatsoineni…

Tänään postauksen kuvituksena hankkimani viherkasvit, mutta ajattelin ensi viikonloppuna julkaista erillisen kuvakollaasin meidän kodin nykytilasta, eli pysykäähän kuulolla!

Aurinkoista viikonloppua! <3

xx María

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: