The Beauty Beneath

Leisure

Mökkeilyn tunnelmissa

Tällä viikolla vietetään monen mielestä kesän (ja Suomen) odotetuinta juhlaa, Juhannusta. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän minäkin nautin kyseistä juhlasta. Olen kyllä lapsesta saakka aina viettänyt Juhannusta jollakin tapaa. Edes keräämällä ne seitsemän niittykukkaa tyynyn alle, jos ei muuten.

Naimisiinmenon jälkeen olemme lähes tulkoon jokaisen Juhannuksen viettänyt mökillä Pohjois-Karjalassa. Kesti useamman visiitin verran, ennen kun aloin aidosti viihtymään Ylisen järvellä sijaitsevassa todella rustiikkisessa miehen suvulle kuuluvassa kesäpaikassa. Olen siis syntyjäni enemmänkin Välimeren ja Yyterin hiekkarantoja kolunnut kaupunkilaiskasvatti, kuin perisuomalaisessa miljöössä metsänkorvessa kesiä viettänyt villikko.

Nyt kuitenkin jo parina kesänä olen jo oikeasti laskenut päiviä siihen, että koska pakataan taas auto ja suunnataan keskelle Ei-Mitään nauttimaan hiljaisuudesta ja rauhallisesti rullaavasta arjesta. Kyllä meistä kaupunkikissoistakin tarpeeksi metsäkissoja saadaan, ainakin jos antaa ihan rauhassa totutella uuteen asuinympäristöön! 😉 Mieheni on kyllä ollut ihanan kärsivällinen, joutuessaan seuraamaan vierestä minun järkytyksiäni tai päähänpinttymiäni sopeutumisprossessien aikana… Voisin kuvitella, että jos roolit olisivat vastakkaiset, en olis katsellut maalaiselämälle nenäänsä nyrpistävää kaupunkilaiskollia pitkään! 😀

Osa syy miksi olen varmaankin alkanut elämään sovussa suht alkuperäisessä kunnossa olevan mökin kanssa on se, että nyt näen lapseni viettävän kesät siellä ja pääsen luomaan heidän kanssaan niitä muistoja, joita sitten muistellaan lopun elämää. Toisaalta myös miehen puolen suku on pikkuhiljaa alkanut tuntumaan myös minun suvultani ja mökkeily siinä samalla alkanut kuulumaan oleellisena osana kesälomiini.

Toinen syy on se, että olen päässyt rauhallisessa tahdissa osallistumaan omilla tavoin mökkipuuhiin, aina asteittain. Hiljaahan hyvä tulee.

Mainittakoon nyt vaikka aloittelijan mökkipuuhina perusarkiaskareet kuten ruoanlaitto, kaupassa käynti, siivoaminen, puiden hakkuu ja kalaverkoilla käyntiin osallistuminen. Vaikka en ihan kaikkiin hard core mökkipuuhiin osallistukaan (varmaan koskaan), kuten vaikkapa metsän hoitoon, huussin tyhjentämiseen tai laiturien kokoamiseen, uskoisin että joku päivä vielä pääsen istuttelemaan perunoita maahan ja pintaremppailemaan mökkiä… Mieheni aina sanookin, että jokainen mökkeilijä osallistuu oman taito- ja innokkuustasonsa mukaan.
Uskon siis pärjääväni jo melko hyvin mökkeilyssä, vaikka välillä ainoana naisena mökillä joutuu hieman pitämään puoliansa tai selittämään omia oivalluksiaan miesten pyöritellessään päitänsä kuin hämmästyneet koiranpennut… Onneksi pian tulee vahvistusta sitten naisedustukseenkin!

Olemme nyt siis perjantaina suuntaamassa kohti kesämökkiä ja juhannuskokkoa koko perheen voimin. Olen ensimmäistä kertaa raskaana mökillä ollessa, joten saa nähdä tuleeko perusaskareiden lisäksi tehtyä paljon muuta kuin luettua kasa kesäkirjoja toivottavasti auringosta samalla nauttien. Saa nähdä onko Ylinen yhtään uimakelpoinen lämpötiloiltaan, vai jääkö talviturkin heitto sitten heinäkuuhun kun seuraavaksi suuntaamme mökille.

Missä sinä tyypillisesti vietät Juhannuksesi tai miten? Onko Juhannus mielestäsi enemmänkin perhe-/sukujuhla vai kekkerit kera kavereiden?

Luvassa on vielä pari mökki-/Juhannusaiheista postausta tälle viikolle eli pysykäähän kuulolla!

Tässä postauksessa kuvituksena ihania kesämökkireissukuvia viime vuodelta poimittuna. Ai että, olisipa jo perjantai! <3

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

XX María

Vastaa