The Beauty Beneath

Leisure

Meidän juhannus 2020: lasten ehdoilla

Aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta, linnut visertävät tyytyväisesti samalla kun tuuli puhaltelee lempeästi lämmittäen, grillissä tuoksuu paistuvat herkut ja ympäriltä kuuluu lasten satunnaiset kiljumiset, heidän juostessa toisiaan karkuun vesileikeissään.  Sellainen oli meidän juhannus 2020.

Ystäväni Janica perheineen kutsui meidät heidän luokseen viettämään kaupunkijuhannusta. Tämä oli minulle jo toinen juhannus hetkeen kaupungissa, sillä sitä edeltävät kahdeksan vuotta olen viettänyt ne Joensuussa mieheni suvun mökillä järvimaisemissa. Pakko sanoa, että en osaa kyllä päättää kumpi on parempi tapa viettää juhannusta. Molemmissa on puolensa, joten sanon molempi parempi!

Tämän kesän juhannus mentiin täysin lasten ehdoilla ja itse asiassa se oli yllättäen todella rentoa ja hauskaakin. Oli ilo katsoa, miten lapset juoksivat pihaa ympäri vesitykit käsissään ja yrittivät tähdätä toisiinsa, ja kuinka he polskivat pienessä lasten altaassa tyytyväisinä tunnista toiseen. Miten helppoa ja yksinkertaista pitää lapset tyytyväisenä niin, että aikuiset ehtivät jutella keskenään ja laittaa ruokaa tarjolle. Sain jopa lasin tai parikin ottaa rauhassa valkoviiniä, kun mies lupasi ajella meidät kotiin. Ah, mikä vapaus!

Ruokavastuutkin olivat jaettu niin, että kutsujat tarjosivat pääruoan eli kerrassaan maistuvia hodareita ja tuoretta parsaa ja kylkeen ceasarsalaattia. Meidän vastuulla oli kesäinen jälkiruoka, eli mikäs muukaan kuin marjainen Pavlova-kakku. Kun ruokavastuitakin jaetaan, on juhlapäivä ja yhdessäolo paljon nautinnollisempaa, versus se, että joku olisi koko ajan yksin keittiössä hääräämässä.

Toisaalta, oli myös aivan ihanaa palata ajoissa kotiin iltapuuhia varten, laittaa tyytyväiset ja väsyneet lapset nukkumaan lähestulkoon suoraan autosta. Ei tarvinnut ajella montaa tuntia kotia kohti, vaan näppärässä 15 minuutissa kukaan ei ehtinyt nukahtaa ennen aikojaan auton takapenkille, saati kuski väsyä pitkään ajoon.

Kaiken kaikkiaan juhannus oli mieluisa, rauhallinen ja hauska. Olo on levännyt ja rentoutunut, joten voisihan tähänkin tottua! Kesä on parasta aikaa lapsille ja onkin ihana viettää heidän kanssaan aikaa rajattomasti, kuitenkin niin, ettei itse täysin väsy vahtihommista. Kesässä on myös parasta se, että ulkona voi olla kelissä kuin kelissä ja lapset keksivät aina keskenään tekemistä, joten aikuisetkin saavat rentoutua. Eihän tämä sellainen juomajuhla ollut, mitä juhannus monelle on, mutta minulle ja meille tämä oli ihana tapa juhlia keskikesää ja vapaata viikonloppua!

Kiitos kutsusta Janica ja kiitos koko perheelle hauskasta juhannusseurasta! Toivottavasti kaikilla on ollut rentouttava kesäinen viikonloppu takana <3

Vastaa