Cuisine

Näin leivot maailman parhaat mustikkamuffinsit

Perheessämme ’COVID-19-karanteeni’ ei juurikaan muuta asioita. Vietämme paljon vapaa-aikaa kotona perheen kanssa muulloinkin. Tarkoitan tietysti, että harrastuksemme ovat peruuntuneet, enkä siis aio mennä kuntosalille, eikä poikamme ei pelaa koripalloa tai mieheni käy uimassa julkisissa uimahalleissa…

Mutta olemme aina olleet, mieheni ja minä, kotikissoja. Tarkoitan, että rakastamme kyllä nähdä ystäviämme ja pitää hauskaa, mutta rakastamme vielä enemmän käpertyä kotiin; kokata, pelata lautapelejä, nauttia viiniä ja illallista omassa rauhassa!

Joten oikeastaan nämä ajat ovat antaneet meille vain hyvän tekosyyn tuntea olomme hyväksi kotona ollessamme sen sijaan, että olisi aina pahoillaan siitä, ettei ole menossa ulos joka toinen viikonloppu!

Viikonloppuisin rakastan leipoa. Tänä sunnuntaina oli minun vuoroni valmistaa aamiainen perheelle ja kaipasin todella jotain makeaa. Aamuisin ei todellakaan ole tarvetta sokeroida asioita turhaan, joten ajattelin, että mustikat sopivat erinomaisesti aamiaiseksi. Tietysti muffinin muodossa, mites muutenkaan! Ja kuten Instagramissa tänään lupasin, tulin jakamaan reseptin ”kaikkien aikojen parhaista mustikkamuffineista”! (Kuten poikamme niitä nimittää…)

Mustikkamuffinsit

  • 3dl jauhoja
  • 2dl sokeria
  • 1,5tl vaniljasokeria
  • 0,5tl leivinjauhetta
  • 100g voita
  • 2 munaa
  • 150g maustamatonta jugurttia
  • 2dl jäisiä mustikoita

Sekoita ensin kaikki kuivat ainesosat kulhossa. Sekoita sitten nesteet toiseen kulhoon. Sekoita sitten seokset keskenään taikinaksi. Lisää mustikat ja sekoita ne kevyesti taikinaan. Aseta sitten taikina muffinssikuppeihin ja muista jättää tilaa taikinan kohoamiselle. Paista 25 minuuttia 225 ° C: ssa.

Jos haluat lisätä muruja muffinien päälle, tee se ennen paistamista.

Tarvitset siihen sulatettua voita, jauhoja ja sokeria. Sekoita kaikki nämä sormillasi taikinan murentamiseksi. Lisää sitten muruseos muffinssien päälle!

Toivottavasti muffinsit maistuvat teillekin!

Ps. Tsekkaa myös herkullisten suklaamuffinsien ohje täältä!

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: