Beneath

Little Christmas Miracles

Joulu on jo aivan oven takana. Uskomatonta, miten nopeasti tämä kuukausi on mennyt! Vallan pelkään, että osaako sitä lainkaan pysähtyä edes lomapäivinä nauttimaan joulusta, vaikka itse aina odottelenkin sitä vuoden viimeiset kuukaudet kuin kuuta nousevaa.

Joulu onkin minulle tärkeää aikaa. Nautin aivan valtavasti siitä tunnelmasta, jonka joulu ja jouluisuus tuo tullessaan. Meidän perheessämme joulupäivät (=loman) pyhitämme perheelle, sukuloinnille ja rauhalliselle yhdessäolemiselle.
Minun mielestäni jouluun kuuluu hyvän ruoan ja juhlinnan lisäksi myös toisten huomioonottaminen, kiittäminen ja ilahduttaminen. Lahjoilla haluan muistaa läheisiäni toteuttamalla heidän toiveitaan ja jouluruoalla haluan kiittää heidän olemassaolostaan elämässäni. Niin kauan kuin vain muistan, olen auttanut äitiäni valmistamaan jouluaterian  ja tekemään joulusiivouksen. Pienempänä näitä töitä teki ehkä vain lahjojen toivossa, mutta kyllä jo viime vuosina auttaminen on tullut ihan silkasta omasta halusta. Auttaminen kuuluu jouluun, aivan erityisesti!


Viime aikoina olen miettinyt, että miten voisin jakaa hyvää mieltä laajemmallekin. Olenkin tässä vuosien aikana ollut muutamissa vapaaehtoistöissä mukana, edistämässä erilaisten ihmisten hyvinvointia. Nyt kun olen pikkuhiljaa siirtymässä opiskelijan statuksesta (ja rahatilanteesta) ja päässyt mukaan työelämään, palkansaajana haluan myös auttaa minulle tuntemattomia ihmisiä. Erityisesti näin joulun alla.


Päädyimme mieheni kanssa siihen tulokseen, että haluamme molemmat lahjoittaa hyvää joulumieltä apua tarvitseville. Haluamme valita kaksi eri kohdetta, jota tuemme tänä jouluna. Aloitin lahjoituskohteiden kartoittamisen ihan vain googlaamalla eri järjestöjen sivuja. Listasin tähän alas muutamia suosikkejamme:

Mannerheimin lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti on järjestänyt vuodelle 2016 Hyvä joulumieli -kampanjan, johon voi lahjoittaa valitsemansa summan rahaa, josta sitten jaetaan vähävaraisille perheille 70€:n arvoisia jouluruokalahjakortteja. Lahjakortit käyvät S-ryhmän ruokakaupoissa, K-ruokakaupoissa ja Lidl:eissä joka puolella Suomea. Vähävaraiset perheet saavat neuvoloiden, seurakuntien tai sosiaalitoimistojen kautta tukea joulun viettoon.

Unicef-lahjalla voi muistaa maailman lapsia ahdingossa ja lahjoittaa esimerkiksi talvivaatepaketin, jalkapallon tai jopa poliorokotteita niitä tarvitseville.

Aina voi myös lahjoittaa Punaiselle Ristille, jonka sivuilta löytyy monta lahjoituskohdetta erilaisista kotimaan toiminnan tukemisen kohteista katastrofirahastoihin.

Amnestyn kautta voi tukea tärkeää ihmisoikeustyötä. Amnestyn työhön kuuluu muun muassa eri kansanryhmien kohdistuvan syrjinnän ehkäiseminen ja naisiin kohdistuvan väkivallan torjuminen sekä avun tarjoaminen erilaisissa kriisitilanteissa.

Lastenklinikoiden Kummit ry kerää lahjoituksia Suomessa toimiville lastenklinikoille. Lahjoituksilla tuetaan myös kehitys- ja tutkimustyötä sekä potilaiden viihtyvyyttä sairaalahoitojen aikana.Kaikki eivät aina pysty rahallista tukea muille antamaan. Mikäli silti haluaa antaa tukensa ahdingossa eläville, on keinoja monia. Joulun aika on usein kiireellistä aikaa monissa eri tukitoimissa, joten tehtävää riittää myös vapaaehtoisille, muun muassa erilaiset puhelinpalvelut sekä turvakodit ottavat varmasti mielellään vapaaehtoisia mukaan toimintaansa.

Päädyimme lopulta listani kahden ensimmäisen kohteen tukemiseen ja on kyllä pakko myöntää, että saa siitä itsellekin paremman joulumielen, kun tietää että joku toinen saa iloita tänä jouluna sen avun ja tuen saadessaan.

Ja huomenna lähdetään kuusimetsälle ja aivan jännittää, että millainen joulukuusi löydetäänkään tänä vuonna!

Turvallista ja ennen kaikkea rauhallista joulun odotusta,

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: