Beneath,  Leisure

Laatuaikaa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viime päivät olen saanut viettää laatuaikaa niin oman perheen, kuin laajennetun perheenkin ja ystävieni kanssa. En olisi uskonut, että minusta olisi juurikaan tapaamaan ihmisiä tässä vaiheessa kun laskettuun aikaan on vain reilu viikko, mutta toista on fiilikset. Ehkä taustalla on ajatus siitä, ettei ihmisten näkeminen onnistu samalla tavalla sitten enää parin viikon päästä. Joka tapauksessa, olen tyytyväinen omaan vointiini ja siihen, että jaksan tehdä muutakin kuin ottaa sarjapäikkäreitä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viime viikonlopun vietimme Merikarvialla äitini puolen suvun tapaamisessa. Viime kerrasta on jo viisi vuotta aikaa, joten oli aivan mahtavaa nähdä minulle tärkeitä ihmisiä niin monen vuoden jälkeen! Oman sukupolveni edustajat ovat jo suurin osa täysi-ikäisyyden ohittaneita, kun taas viime kerralla meitä oli vain muutamia, ihan hullua miten se aika ja ihmiset vain elää. Oli myös oma juttunsa esitellä seuraavan sukupolven ensimmäinen edustaja, eli meidän esikoinen koko sille puolelle sukua. Oli kyllä lähellä, ettei olisi ollut toistakin esiteltävää jo tässä sukukokouksessa! 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Merikarvia on minulle merkittävä ja historialtaan arvokas paikka, se on siis äidin isäni kotiseutua ja olikin todella hienoa, että sukulaiseni olivat järjestäneet vaarini lapsuuden kotiin vierailun! Vaarini on aikanaan asustellut veljestensä kanssa paikallisessa koulurakennuksessa (siihen aikaan kun oli tapana, että opettaja perheineen asui koulun tiloissa tai läheisyydessä), joka oli edelleen komiasti pystyssä ja ilmeisesti vielä jonkinlaisessa käytössä kyläläisillä edelleenkin.

Merikarvialla meidän on ollut tapana suvun kesken vuokrata pitkä rivi mökkejä, joihin sitten usein jakaudutaan perheiden kesken. Meidän kahdeksan hengen mökkiä asutti yhdeksän henkeä plus koira, mutta sopu sijaa antaa ja olinkin yllättynyt miten hauskaa ja rentoa oli taas olla oman perheen kesken, vaikka kaikki me sisarukset ollaan jo asuttu jonkin aikaa omillamme ja minulla on perhe ja sisaruksillanikin paremmat puoliskot matkassa mukana! Vanhempani olivat varmaan onnesta soikeana, kun saivat pitkästä aikaa kaikki koolle saman katon alle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sukuviikonlopun jälkeen oli kuitenkin ihanaa palata omaan kotiin, muun muassa oman univajeeni takia. Nukuinkin kuin tukki sen kahdeksan tuntia heräämättä ollenkaan. Mikä on siis ollut harvinaisuus tässä raskaudessa. Kotiin palattuamme oletin, etten jaksaisi tehdä tällä viikolla yhtään mitään, mutta jostain sitä energiaa silti kumpuaa. Olen yrittänyt nähdä mahdollisimman montaa ystävääni tällä viikolla (koska ensi viikosta ei koskaan tiedä!) ja muutenkin järjestellä asioita pois vauva-ajan alta.

Sinänsä täällä ollaan kyllä valmiita vauvan tuloon, mutta miehellä olisi kyllä paljon töitä vielä tehtävänä ja itsekin keksin koko ajan asioita, mitä voisin tehdä tässä ollessani vielä yhtenä kappaleena. Kai se on hyvä pitää itsensä kiireisenä, sen sijaan, että koko ajan ajattelisi kipuja tai itse synnyttämään lähtemistä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huomaa kyllä, että paaaaljon rauhallisemmin tässä pitää ottaa, supistuksia tulee tehokkaasti, ihan vaikka vain kävellessäni muutama satametriä hakiessani poikaa päiväkodista… Mutta jotenkin siitäkään en stressaa, jos vauva on tullakseen tällä viikolla niin sitten se tulee. Ensi viikko on myös ihan sopiva. Sitten sitä seuraavalla viikolla saattaa jo olla suuremmat odotukset! 😀

Postauksen kuvat ovat viime viikon kotitekoiselta brunssilta (Merikarvialla kamera jäi usein mökkiin, joten muiden kuvia odotellessa…), kun saimme mieheni kanssa nukkua myöhään ja herätä ihan vain kaksistaan <3 Näitä hetkiä tulee varmasti ikävä seuraavan vuoden sisään!

Tänään on vielä ohjelmassa leffaa ihanan ystävän kanssa, siihenkään tuskin on mahdollisuutta muutamaan kuukauteen, joten nyt vauvan on paree pysyä vatsassa ainakin tämä ilta! 😛

Ihanaa keskiviikkoiltaa kaikille!

xx María

 

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: