Beneath

Kuulumisia viime viikolta

Viime viikko meni aivan hujauksessa, eikä raskaushormonien myötä pehmenneet aivoni edes kunnolla muista, mihin se aika oikein menikään. Hyvä esimerkki aivojeni nykyisestä toimivuudesta on se, että istun nytkin kauppakeskuksessa kahvilla, enkä muista yhtään, mitkä kaksi asiaa minun piti hoitaa ennen viikon ruokaostoksia… Joten juon nyt tätä kahvia ja odottelen, että joskos ne asiat palautuisivat mieleeni. Tästä lähin on varmaankin pidettävä post-it-lappuja mukana ja liimata niitä kaikkialle, sillä tällainen unohtelu tuskin helpottuu seuraavaan puoleen vuoteen!

Viime viikosta muistan ainakin sen verran, että juhlimme jälleen yhden opiskelukollegani valmistujaisia. Taidanpa hyvinkin olla se viimeinen villahousu, mitä tulee opintojen päättämiseen! Olen taas miettinyt yhden tai jopa kahden ylimääräisen sivuaineen lisäämistä opintoihini… Kävin nimittäin yliopistolla viime viikolla juttelemassa opinto-ohjaajan kanssa erilaisista mahdollisuuksistani opintojen suhteen ja sain selville, että minulla olisi opinto-oikeutta vielä pari vuotta jäljellä! Eli ehkä saan valmistua parhaan ystäväni kanssa samaan aikaan (vink vink A!), jee!

Vauvan myötä en joka tapauksessa aio aloittaa 100% työelämää vielä pariin vuoteen, joten miksikäs en käyttäisi aikaa hyödykseni ja opiskelisi vielä vähän lisää. Saan olla kyllä kiitollinen, että tällainen vapaus opinnoissa on Suomessa mahdollista ja lisäksi, että mieheni työt mahdollistavat tällaisen tilanteen taloudellisesti!

Opintoasioiden lisäksi olen viettänyt aikaa perheen kesken, mies nimittäin piti helatorstain ja perjantain vapaapäivinä poikamme kanssa. Kävimme miniloman aikana muun muassa rannalla leikkimässä, PastaBoxissa syömässä (suosittelen erityisesti lapsiperheille, nam!) ja Haltialan tilalla leikkimässä ja katsastamassa tämän kevään karitsat. En tiedä kummat oli enemmän innoissaan lampaat vai poikamme, hänen syöttäessään niille tuoretta ruohoa! Suosittelen myös Haltialan tilalle toimivaa ravintola Pehtooria päivätreffipaikaksi näin kesällä: sieltä saa aivan mielettömän herkulliset burgerit ja maalaisranskalaiset syötäväkseen! Myös omatekoiset munkit ovat siellä todella hyviä.


Viime viikolla näin myös pitkästä aikaa erästä Ruotsista paluumuuttanutta hyvää ystävääni, joka on nyt asettunut Helsinkiin asumaan ja saanut täältä töitä. Ihanaa miten saan pikkuhiljaa ystäviäni myös Jyväskylän yliopistolta lähemmäksi (minua)! Tosin yksi Helsingin yliopistossa tutuksi tulleista ystävistäni sai juuri töitä Ruotsista, joten näköjään tuo Ruotsin kiintiö pysyy hyvin täytettynä! 🙂

On se toisaalta kiva, että on tuttuja ihmisiä ympäri maailmaa, vaikka niitä ei sitten niin usein tapaakaan. Arvostan kovasti sitä, että ihmiset uskaltavat ottaa ja lähteä kokemaan uusia maita ja tapaamaan uusia ihmisiä ja kulttuureita! Itse olen jo pari kertaa tehnyt niin ja toivon, että  tulevaisuudessakin uusia mahdollisuuksia lähteä maailmalle ilmestyisi. Haluaisin kasvattaa lapsistamme mahdollisimman avarakatseisia ja ymmärtäväisiä maailman menolle. Saas siis nähdä, miltä elämämme muutaman vuoden päästä näyttää, kun pitää työnhakuun ruveta.


Tällä viikolla olisi tarkoitus lukea gradukirjallisuutta ja tutustua potentiaaliseen synnytyskätilöömme/-doulaamme. Tästä ajattelin kirjoittaa vielä ihan oman postauksensa, jotta kaikkien ei tarvitse lukea synnytysaiheisia juttuja, jos ne eivät kiinnosta. Eli palaillaan pian!

Aurinkoista maanantaita!

xx María

Ps. En keksinyt niitä unohtamiani asioita, joten ei auta kun lähteä ruokaostoksille… huoh!

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: