makramee
Home

4 helppoa vinkkiä: Näin luodaan kodikas koti

*Kaupallinen yhteistyö Tmi TuuliaSaran kanssa*

Kodikas koti on ollut tässä työn alla jo pidemmän aikaa. Muutostamme uuteen osoitteeseen on kulunut jo viisi kuukautta. Kodinkin pitäisi siis alkaa näyttää siltä, että tavarat ovat löytäneet paikkansa ja isoimmat hankinnat olisivat tehty. Tämä ei ole mikään yleinen sääntö, vaan ihan oma henkilökohtainen tavoitteeni. Paljon on jo tehty, kuten kerroin (täällä), mutta vielä on pieniä viilauksia tehtävänä arjen sujuvoittamiseksi. Nyt, kun yllättäen aloitinkin työt opiskelun sijaan pari viikkoa sitten, menivät sisustussuunnitelmani uusiksi.

Kodikas koti on kutsuva ja viihtyisä. Kodikas koti tuo mielenrauhaa ja silloin kotona on hyvä olla. 

Jaminamaría Photography
makramee

Olin suunnitellut, että sitten kun lapset palaisivat takaisin päiväkotiin, saisin jatkaa kodin sisustamista rauhassa. Ajatuksenani oli muun muassa seuraavanlaiset hommat: 

  • hankkia puuttuvat yöpöydät makuuhuoneeseemme
  • hävittää olohuoneen rikkinäinen jalkalamppu
  • käydä perusteellisesti läpi kaikki paperinsäilytyslaatikot ja kansiot (hello year 1999!) ja päästä niistä eroon
  • asettaa loputkin taulut seinille
  • hankkia uudet ruokapöydän tuolit
  • ostaa yläaulaan uusi matto
  • suunnitella ja rakentaa lastenhuoneeseen järkevä säilytysjärjestelmä
  • hankkia lastenhuoneeseen sekä olohuoneeseen kattolamput
  • istuttaa uudet amppelikukat olohuoneeseen

Kuten näette lista on pitkä ja sitä voisi jatkaa loputtomiin. Tässä oli listattuna kaikki hommat, mitkä muistan juuri tällä hetkellä, näin pitkän työpäivän jälkeen! Yhteistä listan hommilla on se, että ne ovat kaikki pieniä viilauksia kodikkuuden lisäämiseksi.

makramee

Kuin toiveesta, pari viikkoa sitten minua lähestyi ilokseni Tuulia Kalliokoski, TuuliaSaran perustajaomistaja. Hän ehdotti minulle yhteistyötä käsityöyrityksensä kanssa. Hän valmistaa makrametekniikalla solmittuja tuotteita, kuten esimerkiksi korvakoruja, seinävaatteita ja amppeleita.

Tuulia kuuli amppelisuunnitelmistani olohuoneeseemme ja lähettikin minulle testiin solmimansa upean Birge-amppelin. Nyt saan vihdoinkin lisättyä vihreää kasvillisuutta olohuoneeseemme yksinkertaisella (ja lapsiystävällisellä) tavalla!

Hän voi siis tilauksesta tehdä sellaisen makrametyön, kuin asiakas toivoo. Nettisivuilta löytyy laaja valikoima mm. erilaisista malleista korvakoruja ja amppeleita, josta valita mieluisensa. Värivalikoima on myös todella laaja, eli varmasti jokainen löytää omaan makuunsa sopivat tuotteet. Tuulialta on myös mahdollista tilata DIY makramesolmintapaketti, jonka mukana saa tarvittavat materiaalit ja ohjeet solmintaa varten, sekä opetusvideoita. Käsityöfanina olen innoissani tällaisesta mahdollisuudesta ja tiedän myös paljon teitä siellä ruudun takana, jotka ovat viime vuosina innostuneet makrameetekniikasta, suosittelen!

makramee amppeli
makramee

Keinoja kodikkuuden luomiseksi

erilaisilla tekstiileillä (verhot, matot, tyynyt)

seinäkoristeilla (taulut, seinävaatteet)

kasvillisuus (amppelit, ruukkukasvit, kuivakukat)

erilaiset materiaalit ja tekstuurit (nahka, pellava, villa, metalli)

Onko sinulle tarvetta kodikkaalle sisustukselle tai kauniille makrameekoruille? Nyt minulla ilo tarjota teille seuraajilleni 10% alennus kaikista TuuliaSaran tuotteista koodilla JAMINA10. Käykää tsekkaamassa valikoima TuuliaSaran nettisivuilta osoitteesta www.tmituuliasara.fi. Alekoodi on voimassa lokakuun alkuun saakka!

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: