Leisure

Keväinen sunnuntaibrunssi

Terveiset muutto- ja rempparumban keskeltä! Pari päivää olen maalaillut seiniä uudessa kodissamme ja hoputtanut rakennusmiehiä edistämään työtänsä keskeneräisen kylpyhuoneen kanssa… Miksi muutot eivät ikinä ole yksinkertaisia ja suunnitellusti sujuvia? No, kerron näistä kommelluksista sitten erillisessä postauksessa kunhan nyt vain saadaan siirrettyä tavarat vanhasta asunnosta uuteen ja siten elämää helpotettua hippusen. Tänään ajattelin sen sijaan jakaa hieman positiivisemmasta kokemuksesta, kuten otsikkokin jo sen kertoo:

Pari viikkoa sitten sunnuntaina juhlittiin äitini 50-vuotissyntymäpäiviä sukulaisten ja ystävien kesken. Päivä oli mitä mainioin, aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja tarjoilut onnistuivat ja vieraat löysivät juhlapaikalle.

Kyseessä oli siis minun, yhdessä siskoni kanssa suunnittelemat juhlat, jotka halusimme järjestää ensin yllätyksenä äidillemme. Juhlat itsessään eivät pysyneet yllätyksenä kovinkaan pitkälle, mutta onneksi monia asioita juhlista pystyi pitämään salassa ihan juhlapäivään saakka. Halusimme järjestää sunnuntaisen brunssin, sillä koimme vieraiden pääsevän helpoiten paikalle ja nauttivan samalla kiireettömästä aikataulusta sunnuntaina.

Myös tarjoilujen kannalta oli helpompaa järjestää isommat kekkerit. Mikäli olisimme järjestäneet illalliskutsut, olisivat ne vaatineet jo catering-apua, mutta kun brunssilla on tarkoitus nauttia monista, mutta yksinkertaisista ruoista, oli valinta selkeä.

Kutsut lähetimme noin kuukautta ennen vieraille, jotka saattoivat matkustaa kolmenkin tunnin ajomatkan päästä juhliin. Osa kaukaa tulevista olikin sitten yhdistänyt juhlabrunssin kätevästi Helsinki-viikonloppuun. Suunnittelin ja tilasin kutsut Vistaprintiltä, josta ne tulivat noin viikossa ja juuri sen näköisinä kuin toivoinkin.

Juhlatilan olimme varanneet jo kutsuja ennen, pitihän kutsuihin saada osoite näkyviin, joten tiesimme, että minkälaista paikkaa varten alamme suunnittelemaan ja hankkimaan koristeita. Juhlatila oli kooltaan sopiva reilulle 30 hengelle ja paikka oli kalustettu niin, että siinä oli keskellä pitkä ja tilava pöytä, jota reunustivat ”sohvat” koko tilassa. Eli istumapaikkoja oli todella hyvin. Tilasta löytyi myös pieni keittiö, jossa sitten keitimme kahvit ja paistoimme croissantit uunissa. Jääkaapissa pysyivät kuohuvat ja mehut kylminä koko brunssin ajan.

Jo kutsuja suunniteltaessa piti päättää minkälainen teema tai värimaailma brunssilla olisi. Maaliskuu on kuukausi jolloin voi jo toivoa kevään alkaneen ja auringon lämmittävän, joten värimaailmaksi tuli auringon eri ”sävyt” eli lämmin keltainen ja oranssi. Nämä värit toistuivat niin kutsukorteissa, kukissa, servieteissä kuin pienissä yksityiskohdissa, kuten myslipurkin koristenauhassa. Yllättäen myös juhlapaikan seinää koristava taulu oli oranssi väriltänsä, haha. Lisäksi keltainen on äitimme lempivärejä, joten ihan nappiin meni sekin valinta!

Brunssimme ruokapuolta edustivat jugurttibaari, josta löytyi itsetehtyä mysliä (ohjetta tulossa omassa postauksessa) ja hedelmäsalaattia jugurtin kaveriksi. Leipävalikoimassa olivat vehnättömät kauraleivät ja 100% ruisleivät. Niiden päälle löytyivät perusjuusto ja leikkele, kurkku- ja tomaattiviipaleet. Leivostarjonnasta löytyi mieheni leipomat korvapuustit (nam!) ja croissantit suklaapähkinälevitteellä. Juhlan kunniaksi tarjolla oli tietysti myös valtava täytekakku, jonka siskoni oli urheasti leiponut 40 hengelle ja kauniisti koristellut itsemaalamillaan kukilla (täältä).

Juhlat olivat koristelultaan melko simppelit, ruusumaljakot toivat jo paljoa eloa ja väriä juhlapaikkaan. Lisäksi ostin valmiiksi täytettyjä ilmapalloja teeman väreissä, sekä hopeiset numeroilmapallot numeroin 5 ja 0. Aktiviteetteja eivät brunssit sinänsä kaipaa, mutta vieraille laitoin vieraskirjan täytettäväksi sivupöydälle, sekä yhdellä seinällä roikkui vaijeri, johon olimme äitini kanssa valinneet kuvia hänestä viimeiseltä viideltäkymmeneltä vuodelta.

Loppujen lopuksi isojen juhlien järjestäminen brunssina ei ollut kovinkaan vaativaa, riippuen oikeastaan ihan täysin siitä, miten paljon itse aikoo tehdä ruokia tarjottavaksi. Voisi ihan vertailun vuoksi joskus tsekata, että miten paljon kustantaisi cateringin kautta samankaltainen tarjoilu, sillä toki se helpottaa elämää ja ammattilaiset osaavat hoitaa erilaisten ruokavalioiden vaatimuksetkin ehkä paremmin kun tällainen tavallinen ja satunnainen juhlien järjestäjä. Kaiken kaikkiaan juhlat olivat onnistuneet, sankaritar tyytyväinen ja vieraat viihtyivät, eli ihan 5/5 meni niin sanotusti!

Näitä aurinkoisia kuvia katsellessa sitä toivoisi samanlaista säätä loppuviikoksi… Olisi mukavempaa muuttoo auringonpaisteessa kuin tässä räntäsateessa ja 9m/s tuulessa! Ensi viikolla laitan sitten päivitystä muuttoon liittyen. Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

xx María

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: