Beneath,  Leisure

Kesänviettoa kotiseudulla

Viime viikolla tapasin ihanan serkkuni ja valokuvaajana toimivan Sofia A.:n äitiyskuvien merkeissä. Otoksista tuli kauniin kesäisiä ja hempeitä, aivan kuten olin toivonutkin! Onneksemme valokuvauspäiväksi valikoitunut sunnuntai oli upean aurinkoinen ja tyyni, joten toiveeni ulkoilmakuvista toteutui paremmin kuin hyvin.


En aiemman raskauteni aikana juurikaan kuvaillut tai ollut kuvattavana vatsani kanssa sen tuntuessa epämukavalta, mutta sittemmin on mieleni ja oloni muuttunut ja tämä raskaus onkin ollut minulle monella tapaa helpompi ja miellyttävämpi, joten halusin mahdollisuuden ikuistaa nykyisen tilani sen tuntuessa näinkin luonnolliselta ja hyvältä. 


Kuvasimme Sofian kanssa Espoon rantaraitin varrella, joka on yllättävän monipuolinen kuvauspaikka kallioisine maastoineen, mäntyisine hiekkarantoineen ja kapeine polkuineen. 

Toki suosittelen rantaraittia ihan ulkoiluun ja rantapäiviinkin, sen verran löytyy pituutta reitillä sekä monia uima- että luonnonrantoja. Mikäli vain säät suosivat eteläsuomalaista juhannuskansaa, on Espoon rantaraitti ja sen saaristot loistavia kohteita viettää Juhannusta lähiseudulla! Pyörä tai lautta vaan alle ja tutkimusmatkalle! 😉


Raitin varrelta löytyy myös useita kivoja pikkuravintoiloita ja kahviloita. Uusimpana mainittakoon Nokkalan Majakka, Espoon oma ”löyly”. Muita hyviä paikkoja ovat Café Mellsten, Café Merenneito, Haukilahden Paviljonki ja Villa Pentry. Isosta Vasikkasaaresta löytyy kehuttu Gula Villan, jossa ainakin me jonotettiin toista tuntia ruokia, sen ollessa niiin täynnä ihmisiä aurinkoisella kelillä. Tietty ei oltu osattu ennakoida, että lounasaikaan voisi näin käydä, heh!


Itselle vielä Helsingin puolen rantaviiva ja saaristot ovat melko tuntemattomia, mutta kuten kertomastani voi ehkä päätellä, on Espoossakin riittänyt kylliksi tutkittavaa, erityisesti näin kesäisin!

Olisko teillä lukijoilla antaa lisää vinkkejä pääkaupunkiseudun tai lähikaupunkien ”kotiseutumatkailuun”, jotka ovat joko näin Juhannukseksi tai ylinpäätänsä kesänviettoon sopivia? 🙂

Nyt kun kuitenkin ulkona sataa kaatamalla, on hyvä hoidella hieman niitä arkisempia juoksevia asioita, kuten vaikkapa soitella Kelaan äitiysrahoista, palauttaa kirjoja kirjastoon ja käydä kosmetologilla… Pojalla on vielä kolme päivää päivähoitoa, jonka jälkeen hän jää kesälomille, joten minun täytyy yrittää hoitaa mahdollisimman paljon näitä tällaisia asioita, jotta voin sitten torstaista lähtien keskittyä vain hänen kanssaan kesänviettoon! 🙂

 Kivaa tiistaita kaikille!

xx María

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: