hyvä neule
My looks

Millainen on hyvä neule? Materiaalitietouden alkeet

Valmiina neulekauteen

*Kaupallinen yhteistyö Detalji Boutiquen kanssa

Mitä enemmän minulle ikää tulee, sitä enemmän olen vienyt kulutusfilosofiaani kestävämpään suuntaan. Tämä näkyy niin huonekaluhankinnoissa kuin vaateostoksissakin. Haluan hankkia sellaista tavaraa, jotka näen itselläni käytössä vielä vuosienkin päästä. Laadusta tinkimättä!

Tästä päästäänkin siihen, että olen löytänyt maailman pehmeimmän ja suloisimman neuleen, jossa materiaalit osuivat aivan nappiin!
Eli millainen on siis mielestäni hyvä neule?

hyvä neule
hyvä neule

Hyviä materiaaleja neuleissa

Miten päädyin juuri tähän neuleeseen? Ensinäkemällä tässä on aivan ihana yksityiskohta; strassirusetti, joka korostaa kauniisti avointa selkää! Neuleissa minulle myös hyvin tärkeä ominaisuus värin ja mallin lisäksi on materiaali. 

Materiaalin perusteella tiedän, pystynkö käyttämään neuletta sen kutittamatta, miten se kestää pesua, miten sitä hoidetaan, miten se pitää lämpöä ja miten se sähköistyy. Aina esimerkiksi 100% villa ei ole paras vaihtoehto, vaikka se onkin ekologisemmasta päästä luonnonkuiduista. Yleensä neuleissa toimii erilaiset kuitusekoitukset kaikkein parhaiten, luoden näin kestävämmän ja käytännöllisemmän vaatteen käyttäjälleen.

Tässä hieman materiaalitietouden alkeita: Tämä päällä oleva neuleeni on esimerkiksi valmistettu viskoosista (60%), polyamidista (30%) ja elastaanista (10%). Viskoosi (muuntokuitu) tekee neuleesta sileän ja kiiltävän ja se johtaa hyvin lämpöä, eikä sähköisty. Polyamidi (synteettinen kuitu) taas lisää neuleeseen hankauksen kestoa ja lujuutta. Elastaani (synteettinen kuitu) tuo joustavuutta, joka pitää neuleen muodossaan pitkään.

Suosittelen tutustumaan erilaisiin tekstiilikuituihin ja niiden ominaisuuksiin sekä hoito-ohjeisiin esimerkiksi TÄÄLTÄ.

hyvä neule

Tänä syksynä

Olen saanut kunnian toimia brändilähettiläänä Detalji Boutiquelle tänä syksynä, josta tämän suloisen neuleyksilön (jos toisenkin) löysin! Brändilähettiläänä tulen esittelemään Detaljin valikoimaa omissa kanavissani, tietenkin tyylilleni uskollisena. Detalji Boutique myykin naisellisia vaatteita, trendikkäitä sisustustavaroita ja kauniita koruja niin nettikaupassaan www.detaljiboutique.com ja kahdessa kivijalkaliikkeessään Helsingin Eirassa ja Espoon Kalastajantiellä Friisilän risteyksessä. Suosittelen pääkaupunkilaisille ehdottomasti käyntiä liikkeessä paikan päällä, sillä omistaja Nina ja muut myyjät ovat kerrassaan ystävällisiä ja avuliaita asiakkaitaan kohtaan. Myös myös tunnelma liikkeessä on lämmin ja kutsuva. Ehkä sinäkin löydät neuleen syksyksi Detaljista!

Detalji Boutiquelle (ehkä nimikin sen paljastaa) on ominaista se, että vaatteissa on joku ”juju”, yksityiskohta, joka tekee juuri käyttäjänsä vaatteesta erityisen. Minusta tämä on ehkäpä se paras asia, tehän tiedätte, että yksi tyylini kulmakivistä on erottua massasta. Pienet tuontierät ulkomailta takaa sen, ettei jää ylijäämää varastoihin notkumaan ja sen, että työkaverilta varmasti löydy samaa vaatetta kuin sinulta!

Syksyn aikana tulen julkaisemaan blogissani ja Instagramissani niin alekoodia ja kuin arvontojakin yhteistyössä Detalji Boutiquen kanssa, pysykäähän kuulolla!

hyvä neule

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: