The Beauty Beneath

Cuisine

Helpot smoothiet

Meillä on viikonloppuisin aamiaspöytä aina koreimmillaan. Tykätään ylinpäätään nauttia aamiainen rauhassa ja kiireettä, kaikkina aamuina, jos vain mahdollista. Arkisin herkutellaan pähkinäpuurolla, kuten poikamme kaurapuuro-marjasose-cashew-settiä kutsuu. Me vanhemmat lisätään siihen vielä maustamatonta rahkaa kyytipojaksi ja sillä jaksaakin lounaaseen asti.

Viikonloppuisin aamiaispöytään katetaan usein tuoretta leipää, joko itsetehtyä tai lähikaupan paistopisteeltä edellisenä päivänä ostettua. Leivän päälle on margariinia, keitettyjä kananmunia, juustoa ja kalkkuna- tai broilerileikettä sekä montaa lajia kasviksia, yleensä paprikaa, salaattia, kurkkua ja tomaattia. Juomatarjonnasta löytyy appelsiini- ja omenamehut, sekä joskus jokin ”erityismaku” esimerkiksi mustaherukka- tai porkkanamehu. Pidän kovasti siitä, että viikonloppuna pöydästä löytyy yleensä brunsseilla nähtävä mehuvalikoima, sillä meillä ei muuten juoda juurikaan mehuja, ainoastaan vain aamiaisen yhteydessä. Aamukahvi on myös olennainen osa aamiaspöytää. Meidän arkea piristää Nespresson kahvikone, jolla saamme lattet ja cappucinot nopeasti pyöräytettyä aamiaisen kaveriksi. Olen jo jonkin aikaa tehnyt (ja ostanut) kaikki juomani erikoiskahvit kauramaitoon. Pieniä juttuja, jotka kuitenkin edistävät jollakin tasolla kestävää kehitystä, siksi myös aiemmin mainitut mehumme ovat luomua.


Mehuilla, kahveilla ja leivillä täytetyn aamiaispöytämme kruunaa smoothiet. Teen smoothiet aina niistä aineksista mitä kaapeista löytyy, marjoista, hedelmistä, mehuista, jugurtista tai rahkasta, kaurahiutaleista, pähkinöistä ja siemenistä. Smoothiet ovat maailman helpoin ja nopein tapa tankata energiaa ja vitamiineja päivään. Meidän poikamme ei jostain syystä suostu syömään jugurtteja ollenkaan, mikä on tietysti ihan hyvä, jos ajattelee sitä, että millaisia sokeripommeja ne oikein ovat. ”Yllättäen” hän ei syö myöskään maustamatonta rahkaa (tai jugurttia), mutta smoothieen sekoitettuna kumpikin uppoaa hyvin. Ajattelinkin nyt jakaa pari smoothieohjetta, joilla meidän perheessämme herkutellaan usein, erityisesti viikonloppuisin. Ohjeet ovat todella helppoja ja eivätkä sisällä mitään liian vaikeasti hankittavia ainesosia, vaikka toki smoothiehin on aina helppo lisätä hyviä ravintoaineita niiden vaikuttamatta suuresti smoothien makuun.

Tässä siis kaksi erilaista (ja eri väristä, kuten poika huomautti) smoothieohjetta:

Kesäinen smoothiemaistuu ihan mehujäältä!

Banaania
Mansikoita
Punaviinimarjoja
Porkkanamehua
Appelsiinimehua
Omena-päärynäsosetta (esimerkiksi Valion tai Bonnen)
Maustamatonta jugurttia

Samettinen smoothie, ihanan marjainen!

Banaania
Mustikka-vadelmasosetta (esimerkiksi Valion)
Mustaherukoita
Omenamehua
Maustamatonta rahkaa
Kaurahiutaleita
Cashewpähkinöitä

En laittanut tarkempia määriä tai mittoja aineisosille, sillä itsekin usein vain heitän ainekset tehosekoittimeen ja sitten lopuksi tarkistan smoothien maun, ennen kuin tarjoan ne pöytään. Herkullisena vinkkinä raikautta rakastavalle: kannattaa pakastaa banaanit edellisenä iltana ennen smoothien tekoa, kuten tietty marjatkin, silloin smoothie on varmemmin myös freesimpi juodessa! 🙂

Sellainen aamiaispöytä meillä yleensä viikonloppuisin, miten sinä tykkäät nauttia aamupalasi? Oletko nopea jotain vaan nielaiseva vai hitaasti heräävä nautiskelija? 🙂

Minun onkin aika suunnata aamiaspöydän ääreen, keittiöstä nimittäin tulvii  miehen tekemien sämpylöiden aivan ihana tuoksu, aijai! <3 Leppoisaa sunnuntaita kaikille!

xx María

Vastaa