Millaiset kukat juhliin?

Miten osaan valita oikeanlaiset kukat juhliini?
Millaisia kukka-asetelmia minun kannattaisi suosia?
Milloin kukat tulisi hankkia valmiiksi juhliani varten?

Muita koristeita juhliin ei välttämättä edes tarvita, sillä kukat viimeistelevät juhlan. Kukat luovat juhlaan helposti sen juhlallisen tunnelman, mitä useimmat kohteet kaipaavat, oli kyseessä sitten koti tai vuokrattu juhlatila. Kukkien hankinta on myös helppo tehtävä ulkoistaa, mikäli itsellä ei ole kiinnostusta tai tarpeeksi tietoutta kukista ja niiden koristelumahdollisuuksista.

kukat juhliin

Juhlat sen kuin juhlat paranevat, kun tilaa koristavat kauniit kukat.

Kukkia on tänä päivänä onneksi helppo saada ympäri vuoden. Tosin kuten ruoassakin, suosin itse kukissa myös kauden mukaisia kukkia, oli kyse sitten kukinta-ajasta tai ihan vain värisävyistä. Kauden kukista voi aina kysellä myyjältä tai floristilta tarkempaa tietoa. Kukkatilaus kannattaa tehdä noin kuukautta ennen juhlapäivää, jotta floristi ehtii tilaamaan tarvitsemansa kukat sinua varten.

Kukkakauppoja on monenlaisia ja suurimmassa osassa niistä tarjotaan myöskin sidontapalveluja. Kun tarvitset kimppuja tai valmiita kukka-asetelmia osaava floristi on enemmän kuin tarpeen. Mikäli kuitenkin itse kykenet asettelemaan kukkia kauniisti maljakkoihin, suosittelen ehdottomasti sitä. Säästät pitkän pennin. Tosin kolikon kääntöpuolena on se, että kukkien asetteluun menee aikaa, joten sitä on hyvä varata etukäteen.

Jos oikein innostut kukkiensidonnasta, on tänä päivänä tarjolla paljon kursseja aiheesta ympäri Suomea. Siitä saa halutessaan vaikkapa polttarinumeron morsiamelle, mikäli morsian tykkää sellaisesta puuhasta!

Paljon riippuu juhlien tyypistä, millaisia kukkia tai kukka-asetelmia olisi hyvä hankkia. Häihin tarvitaan useimmiten morsiamen kimpun lisäksi miehelle viehe. Muut kukat häissä ovatkin sitten valinnaisia ja riippuu myös juhlien budjetista.

Muissa juhlissa taas kukat eivät ole niin personoituja henkilöihin, vaan ovat tarkoitettu ennemminkin tunnelman luomiseen juhlapaikalla. Sivun alla olevista linkeistä pääset kukkavinkkeihini niin erilaisiin juhliin kuin juhlakausiin kuten jouluun tai pääsiäiseen.