Beneath

ANY FRIEND OF COFFEE…

is a friend of mine! <3

Sain tänään kahviseurakseni ihanan Pinjan, jonka kanssa kävimme korkkaamassa Lauttiksen Wayne’s Coffeen heti aamutuimaan. Tiedostan kyllä, että Lauttis on ollut jo pitkään avoinna, mutta nyt vasta vuoden jälkeen sain aikaiseksi lähteä sinne päin kahvittelemaan! Viime vuosina tuli useammankin kerran vierailtua Lauttasaaressa, sillä siellä asui peräti neljä hyvää ystävääni. Nyt kuitenkin kolme heistä asuu uusissa osoitteissa, joten vierailukerrat vähenivät yhtäkkiä radikaalisti. Myös Wayne’sia on aikanaan tullut kulutettua useasti, mutta niiden comebackin jälkeen en ole oikein osannut löytää tietäni niihin uudestaan, vaikka miellyttäviä kahvipaikkoja ovatkin! Ainakin Lauttiksen kahvilaa voin suositella lämpimästi kaikille siellä päin kahvia metsästäville.

Pinjan kanssa on kyllä aivan huippua puuhata blogijuttuja, mutta muutenkin: myöskin kahden lapsen äitinä sekä työssäkäyvänä bloggaajana hän on todella tervetullutta vertaisseuraa minulle! Yhteinen kameroiden kanssa sähläys on oikeastaan bonus siihen päälle 😛 Olemme varmasti huvittava näky kameroiden, kolmijalan ja isojen laukkujemme kanssa. Larun mummot saivat seurata laadukasta viihdettä aamukahvinsa kylkiäisiksi… Ennen olisin ehkä hieman häpeillyt ottaa kuvia ja tuottaa sisältöä julkisella paikalla, mutta ajat ovat muuttuneet, kuten myös oma asenteeni ja toisaalta myös se auttaa, kun on samaa hommaa tekevä ystävä mukana näyttämässä yhtä hassulta!

Kun aloitin bloggaamisen, ajattelin, että tekstien kirjoittaminen on kaikki kaikessa ja niiden on oltava laadukkaita ollakseen julkaisukelpoisia. Ilman laadukasta tekstiä blogi ei voi menestyä. Mielestäni tämä pitää paikkansa. Varsinkin, jos on alusta alkaen tuottanut tekstiä blogiinsa. Koen kuitenkin, että tänä päivänä kuvilla on entistä merkittävämpi rooli blogien puoleensa vetävyydessä. Toisaalta liian kiillotetut ja photoshopatut kuvat karkottavat lukijoita ja tekevät blogista helposti tylsän, mutta jonkinlaista luovuutta, estetiikkaa ja silottamista kuvilta ja siten myös blogeilta kuitenkin halutaan.

Minulle tässä vuosien varrella on ollut ( ja on edelleen) vaikein oppitunti kuitenkin se, että miten kameran edessä kuuluu olla. Varsinkin, kun olen sellaista tyyppiä, joka onnistuu kuvissa vain, jos ei tiedä olevansa kuvattavana tai selfiessä, eli itse ottamisssani kuvissa. Miestäni en voisi ikinä pyytää ottamaan kuvia minusta, ne eivät kerta kaikkiaan pääse läpi seulastani, hyvä jos edes perhealbumiin kelpaavat… Ja tässä tapauksessa kyse ei ole edes siitä, miltä minä näytän tai millainen ilmeeni on, vaan jo ihan kuvakulmista lähtien kaikki on pielessä. Sori Hubby, no can do.

Onnekseni olen siis löytänyt muutamia ystäviä, jotka haluavat tai/ja osaavat ottaa kuvia ihmisistä ( ja minusta), joten välillä voin harjoitella sitä kameran edessä olemista sen sijaan, että aina olisin se, joka ottaaa muista kuvia (ks. perhealbumi). Mielelläni tietysti kuvaan myös muita, sillä pidän kovasti valokuvaamisesta ja olen iloinen, että olen aikanaan aloittanut bloggaamaan kuvien kera, jotta pääsen samalla myös harjoittelemaan valokuvaustaitojani.

Oli aivan ihanaa päästä tänään hetkeksi tekemään blogijuttuja vain aikuisten kesken. Minusta nimittäin tuntuu siltä, että olen jo ikuisuuden ollut kotona lastemme kanssa kolmistaan. Eilisen vietimme HopLopissa ja huomenna tulee ystäväni ja tyttäremme kummi kylään. Tekemistä on kyllä ollut joka päivälle, mutta rehellisesti sanottuna tällä hetkellä olen niin loman tarpeessa, ettei lasten kanssa puuhailu anna juurikaan lisäenergiaa, vaikka heitä onkin ilo katsella. Saa nähdä pitääkö mieheni sitä sitten lomana, kun töistänsä lomille pääsee! 😛

Nyt tuntuu, että jutut alkavat vähän hajoamaan käsiin, joten on hyvä lopettaa. Aurinkoista keskiviikkoiltaa kaikille!

jaminamaria_signature

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: