Beneath

5 things on my mind right now

1. Odottelen parhaillani pääsyä hammaslääkäriin, sillä eilen syödessäni minulta lohkesi kiilteen palanen hampaasta, aijai! Onneksi opiskelijoiden terveydenhuollossa ei ole vielä näin elokuussa ruuhkaa, joten sain ajan heti seuraavalle päivälle.
Olen melko tarkka hampaitteni huollosta, joten minulle on tärkeää, että ongelmat saadaan mahdollisimman pian korjattua. Sama pätee myös poikamme hampaisiin ja onkin aika ihanaa, kun hän on nyt innostunut sähköhammasharjan timerista, joka ”ilmeilee” aina sen mukaan, miten kauan hampaita pesee. Hän kovasti haluaisi harjata aina sen kolme minuuttia, jotta näytölle ilmestyisi se ”parhain virnistys”.

2. Olen koko raskauden ollut melko välinpitämätön suhteessani makeisiin… Minun ei ole juurikaan tehnyt mieli makeaa, varsinkaan karkkeja. Nyt kuitenkin olen koukuttunut Tupla-suklaapatukoihin. Ja voin melko varmaksi sanoa, etten pääse tästä himosta eroon hetkeen, sillä kun huonosti nukutut yöt lisääntyy > väsymys lisääntyy > himo pysyy yllä. Ja tässä vaiheessa raskautta ei enää jaksa olla kovin tiukka siitä, mitä syö, vaan energiaa on pakko saada, että jaksaa.
Näyttäisi muutenkin siltä, että tämä viimeinen kuukausi on minulle raskaushimojen aikaa: lounaaksi tai illalliseksi olen nyt viikon verran syönyt lähes poikkeuksetta nuudeleita… Niitä on vain pakko saada kerran päivässä. Toinen (tai kolmas) koukuttava ruoka-annos on aamu- tai iltapalani tuoreiden mustikoiden, luonnonjugurtin ja myslin sekoitus. To die for, eikä muuta lisättävää!

3. Olen tällä viikolla aloittanut Greyn Anatomian 12. kauden katsomisen, se odotteli minua hyllyssä paketissaan noin kaksi kuukautta, äitiyslomani alkuun siis! Nyt olen yrittänyt rajoittaa katsomistani muutamaan tuntiin, ettei tuotantokausi olisi aivan kolmessa päivässä ahmittu… Nyt näyttää siltä, että ehkä viisi päivää tulee kestämään tämä projekti ja sitten olen taas puilla paljailla! Tv-sarja-addikti ilmoittautuu! (Eli saa vapaasti ehdottaa minulle lisää katsottavaa) 😀

4. Äitiyslomaani kuuluu myös lähes päivittäiset päiväunet. Yöllä heräilen tunnin välein vaihtamaan asentoani, joten olen todella väsynyt jo päivän ollessa puolivälissä. Siksi olen päättänyt sallia itselleni päiväunet juuri ennen kuin lähden hakemaan poikaa päiväkodista, jotta jaksaisin iltaan asti. Entisenä uniongelmaisena (tai kaipa minä edelleenkin olen) päiväunia ei sallita, mutta nyt on ollut aivan pakko ottaa torkut välissä. Olenkin ollut paljon energisempi ja jaksavampi äiti ja vaimo, kun saan nämä pienet unet ottaa välissä!

5. Minua vaivaa tällä hetkellä jonkinasteinen laiskuus tai motivaation puutos. Tai ehkä vain väsymys. Minun on pitänyt jo pari viikkoa kirjoittaa itselleni synnytyssuunnitelma. Huomenna tapaan taas doulani kanssa, viimeistä kertaa ennen synnytyspäivystystä ja hänkin haluaisi sen lukea ennen h-hetkeä. En siis ole vieläkään aloittanut. Tai no, viime viikkoon parannusta on se, että olen sentään tietoinen, että mitä aion siihen kirjoittaa ja miten. Itse kirjoittamisen aloittaminen takkuaa. Tämä koneella istuminen ei sitten yhtään natsaa juuri nyt. Tietty voisin sen käsinkin kirjoittaa, mutta mutta… Tänään on siis pakko ryhdistäytyä ja nyt kun olen koneella jo valmiiksi niin en voi enää asiasta perääntyä. Viime raskaudessa taisi käydä sairaalakassin pakkaamisessa juuri näin ja miten kävikään, jouduin sairalaan ilman valmista kassia… So I should know better, right?

Kuvat tämän viikon saldoa puhelimestani

Kuten jutuistani huomaa, ovat ajatukseni melko pomppivia ja hajanaisia… Liekö loman jäljiltä vai raskaushormoneilla tekemistä asian kanssa, mutta on yllättävän haastavaa pysyä selkeästi yhdessä asiassa kovinkaan kauaa. Mutta tällä kertaa tuli kuulumiset esitettyä tässä muodossa! Nyt on aika lähteä päiväkotiin pojan kanssa ja sitten sinne hammaslääkäriin, jotta voin taas syödä normaalisti!

Mukavaa torstaita kaikille!

xx María

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: