Leisure

5 suosikki tv-sarjaani

…sateisille koti-illoille. Niitä nimittäin on nyt minun ”kalenterissani” tuleville kuukausille enemmän kuin tarpeeksi! Eikä siinä mitään, rakastan viettää vapaa-aikani kotona, sillä olen ehdottomasti enemmän kotikissa kuin sen vastakohta. 

Minua kuitenkin viime päivinä ihmetyttänyt tämän hetkinen asenteeni vapaa-aikaa kohtaan: synttärini ovat nimittäin piakoin tulossa, enkä ole juurikaan uhrannut niille ajatusta. Selvennettäköön nyt vielä, että rakastan synttäreitäni, tai ennemminkin sitä tilaisuutta juhlia läheisteni kanssa (eli tällainen ei ole ollenkaan tapaistani). Vanheneminen ei sinänsä ole kiva juttu, mutta yritän ajatella, että lähinnä tässä enää vain kasvetaan henkisesti ja viisastutaan 😀

En siis ole vanhenemista vastaan ulkonäöllisistä syistä, vaan ajatus rappeutumisesta ja terveydellisistä vanhuuden ongelmista pelottaa ja synttärit tuovat usein nämä ajatukset pintaan, vaikka niistä tykkäänkin. Mutta nyt huomaan ajautuneeni aivan sivuraiteille postauksen alkuperäisestä aiheesta, hups! Ehkä voisin kirjoittaa näistä ajatuksistani ihan oman postauksensa 😉

Eli ajattelin tänään jakaa nyt pari tämän hetken suosikkiani sekä muutaman henkilökohtaisen luottosarjan, johon olen voinut aina palata tylsyyden iskiessä.

(1) Suits

Nopeatempoinen lakidraamasarja, jossa riittää silmänruokaa ja nokkelaa huumoria!   Tämä sarja sopii myös niille, jotka eivät kovin välitä lakijutuista, sillä niihin tässä ei uppouduta kovinkaan syvällisesti, vaan sarja pyörii enemmän henkilöhahmojen henkilökohtaisten draamojen ympärillä.

(2) How to get away with a murder

Jännittävä laki-/rikossarja, joka kertoo laki-opiskelijoista ja heidän ympärillään tapahtuvista murhista. Murhat/caset ei tässä sarjassa ole todellakaan ennalta-arvattavissa, joten tähän ei kyllästy edes vielä kolmannella tuotantokaudella!

(3) Grey’s anatomy

Yksinkertaisesti sukupolveni paras lääkärisarja! Vaikka sarjassa turhan usein kuolee ja vaihtuu jotkut henkilöhahmot, on sarjan draama realistista ja huumori osuvaa. On ollut hauska kasvaa sarjan päähenkilöiden mukana. Plussaa myös hyvästä näyttelijäntyöstä!

(4) How I met your mother

Tämä sarja paranee loppuaan kohden, vaikka välissä taisi olla hieman heikompi tuotantokausikin. HIMYM sopii niille ilmoille, kun ei jaksa käyttää aivojaan monimutkaisiin draamoihin tai jännäreihin, vaan kaipaa vain kepeää tilannekomiikkaa. Tätä sarjaa voisi melkein kutsua 2000-luvun Frendeiksi.

(5) Gilmore girls

Tämä sarja sopii näille syysilloille kuin nenä päähän. Viltti ja teekuppi sohvan nurkkaan ja GG pyörimään. Kahden naisen elämää pikkukylässä seuraava draamasarja on hellyttävä ja lämpöinen, kuitenkaan arjen realiteetteja ja elämän isoja kysymyksiä unohtamatta. Vaikka sarja kertoo naisista ja toteutuu naisnäkökulmasta, on tätä sarjaa miehetkin tyytyväisenä katselleet!

Osaa näistä sarjoista olen katsonut Netflixin välityksellä, mutta jokainen näistä on myös katsottavissa muualtakin. Sarjat numero kolme ja viisi omistan myös dvd-boxeina, sillä ne ovat minun ikuisia suosikkejani, joita olen tosiaan katsonut useampaan kertaan!

Mikäköhän siinä on, että lääkäri-, laki- ja rikossarjat ovat selkeästi minun juttuni… Sillä yllä olevasta listasta ei löydy kuin murto-osa näiden genrejen tv-sarjoista, joita olen seurannut/seuraan. Voi olla, että näiden genrejen sarjat toimivat itselläni siksi, koska niissä jutut eivät pyöri vain henkilöhahmojen ympärillä, vaan jokaisessa jaksossa tapahtuu aina muutakin seuraamisen arvoista.

Mutta sitten yllättäjänä listalta löytyy tuo Gilmore girls, the hyvän mielen draamasarja, joka aikanaan innoitti minut yliopistoon opiskelemaan! Se sarja nimittäin pyörii nimenomaan vain henkilöhahmojen omien draamojen ympärillä. Toisaalta, sarjassa tapahtuvat asiat ovat samaistuttavissa, ainakin jollakin tasolla.

Itse olen nyt viime viikkoina katsellut sarjaa numero kaksi ja pian olen jo kolmannen kauden lopussa, apua. En tiedä sitten yhtään mihin siirtyä seuraavaksi! On tässä kuitenkin onneksi paljon muutakin ohjelmaa lokakuulle kuin television katselua, nimittäin tyttäremme nimenantojuhlan suunnittelua, ehkä jopa jotain suunnitelmia omiksi synttäreiksi (jos oikein innostun) ja ihan vain tämän nelihenkisen perheen arjen pyörittämistä.

Voin nimittäin kertoa, että itselleni tähän uuteen elämänvaiheiden sopeutuminen ei ole ollut helppoa vaikka tyttäremme melko helppo vauva tuntuu olevankin. Onneksi hän on pikkuhiljaa luomassa omaa selkeämpää rytmiänsä, joka edes hieman menee meidän muiden perheenjäsenten tahtisesti. Tämä yöunien katkonaisuus kolmen vuoden jälkeen on ollut minulle kuitenkin vaikeinta. Näköjään se, että mitä vanhempi on tullessaan vanhemmaksi verottaa yleisesti enemmän kuin aiemmin. Ihan niinkuin dagen efter: nuorena niitä ei tullut tai niistä selvisi helposti, nykyään en voisi, enkä haluaisinkaan kuvitella joutuvani kestämään moista tuskaa niiden ollessa monen kymmentä kertaa pahempia! Kyllä sitä viisastumista näköjään tapahtuu vuosien varrella 😉

xx

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: