Inspiration

THOUGHTS ON ALL BLACK CLOTHING

Huomenta! Minulla on taas melkoinen yö takana nuorimmaisen kanssa ja ihmettelen tässä, että miten sitä voikaan jaksaa hoitaa tämän päivän tehtävälistaa. Listalla muun muassa naamiaisasun etsintää esikoiselle, postissa käymistä, ruokaostoksia ja lasten synttärit. Onneksi ei sentään meidän! 😀

Piristäväksi avuksi on tietenkin tuo aivan ihana auringonpaiste, mutta kyllä minun täytyy saada myös litroittain kahvia, tottakai! Vaikka kahvini juonkin tänä päivänä mustana niin värit piristävät kummasti myös ja tänään päälleni valikoituikin ihana sinivalkoraidallinen mekkoni, jonka käytöstä viime vuonna vain haaveilin (lisää täällä). Tämän päiväisen postauksen aiheena onkin mustan värin käyttö ja erityisesti kokomustaan pukeutuminen. Alla väittämiä, joita varmasti jokainen meistä on joskus kuullut:

1. Mustaan pukeutuminen on tyylikästä.

Viime vuosina olen sortunut pukeutumaan koko mustaan. Ei siinä sinänsä mitään vikaa ole, mutta koen mustaan pukeutumisen jollakin tapaa laiskuudeksi. Ainakin minun kohdallani kokomustaan pukeutuminen on ollut pelkkää laiskuutta.
Kokomustaan pukeutuminen on laiskuutta minulle, koska se on helppoa: Kaikki mustat vaatteet usein sopivat toisiinsa ja siten on helppoa välttää pahimmat tyylimokat. Kun käyttää värejä, joutuu miettimään niiden yhteensointuvuutta, kontrasteja ja niin edelleen. Värien lisäksi joutuu tarkastelemaan myös eri asusteiden tyylien ja materiaalien yhteensopivuutta.
Tottakai mustaan pukeutuminen voi olla tyylikästä, sitä en kiellä, monet tyylikkäät ihmiset luottavat kokomustaan, mutta silloinkin, se tyylikkyys tulee minun mielestäni jostain muualta kuin mustasta väristä, ihan niinkuin pukeutumisessa yleensäkin.

quotes_simon_doonan

2. Musta hoikentaa.

Mustan sanotaan hoikentavan. Tämä väite pitää usein paikkansa, joskin juju on siinä, ettei asukokonaisuus ole kokonaan musta. Asukokonaisuuden ollessa kokonaan musta, sen hoikentava vaikutus/optinen harha katoaa ja usein jopa toimii täysin päinvastoin, eli luoden siis selkeät ”ääriviivat” suhteessa pukeutujan ympäristöön, jolloin pukeutujan todellinen koko näyttäytyy. Omalla kohdalla olen pukeutunut mustaan juuri silloin, kun olen halunnut hyödyntää sen hoikentavaa vaikutusta: raskauden alussa, jolloin raskautta vielä piilotteli ja synnytyksen jälkeen, jolloin oma kroppa ei ole palautunut vielä omaan kokoonsa.

3. Musta on aikuisten väri.

Ennen lapsia pukeuduin mustaan lähinnä lähtiessäni ulos iltaisin tai korostaakseni kontrastia johonkin toiseen väriin, esimerkiksi valkoiseen tai vaaleanpunaiseen. Vaatteiden sijaan usein asusteeni, kuten laukut ja kengät olivat mustia.
Koen, että aikuistuminen tai kypsyminen tai miksi sitä kukin haluaa kutsuakaan, on myöskin aiheuttanut sen, että kokomusta ei enää ahdista samalla tavalla (paitsi lopputalvesta) kuin ennen. Teininä, jos pukeutui kokomustaan automaattisesti leimattiin gootiksi tai jopa angstaavaksi ongelmanuoreksi… Ainakin omissa piireissäni! Vaikka aikuisena kokomustaan pukeutumista ei enää katsota oudosti, voivat mielestäni myös lapset ja nuoret pukeutua mustaan, ilman että tyyli edustaa automaattisesti jotakin tietty genreä. Tiedän monia tyylikkäitä nuoria, jotka osaavat yhdistellä mustia vaatteita taitavasti ilman goottileimaa.
Mutta olen kyllä sitä mieltä, että musta usein vanhentaa. Siinä on värinä jonkinlaista vakavuutta, vaikka hassultahan se kuulostaa.

Mitä mieltä te olette näistä väittämistä? Onko musta yksi teidän suosikkiväreistänne vaatetuksessa vai oletteko mustien vaatteiden välttelijöitä?

jm_signature

Seuraa blogiani myös Instagramissa: @thebeautybeneath
Facebookissa: thebeautybeneathblog

Twitterissä: Jaminamaria_

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: