Family

16092017

Pienen hiljaiselon jälkeen on aika taas palata tänne blogin ääreen! Arvata saattaa hiljaiselon syyn: meidän pieni tytär syntyi viikko sitten lauantaina 24 tunnin synnytyksen jälkeen <3

Synnytys itsessään sujui todella hyvin, mutta uskotte varmaan miten vuorokauden pituinen (ja kaksien yöunien poisjäänti) uurastus verottaa ja minimoi kaiken ylimääräisen touhuamisen!


Kotiin pääsimme jo sunnuntaina ja olikin ihana aloittaa nelihenkinen perhe-elämämme samantien, eikä venyttää osastolla oloa kuten viime kerralla (silloin tosin oli pakko). 

Tyttäremme on toistaiseksi ollut aivan mahtava vauva, nukkuu paljon ja syö sitäkin enemmän! Hän on hyvin rauhallinen ja tarkkaavaisen oloinen pienokainen. Juuri yhtään hän ei kitise, ainoastaan kun vaatteet riisutaan hän hieman valittelee kylmyyttä. Nyt vain sormet ristissä että suurin piirtein samaan malliin hommat sujuisi jatkossakin!

Siitä, että kummalta hän meistä näyttää, en osaa juurikaan sanoa. Mielestäni hän näyttää veljeltään, mutta vain tummemmalta ja pidempi hiuksisemmalta versiolta. Ja ihan tytöltä tietty 😀 


Kooltaan hän oli hieman suurempi kuin veljensä, tosin nyt viikot olivatkin 42+0 (veljellä 39+0): hän oli 54cm pitkä (veli 53cm) ja painoa oli jopa 4350g veljen painaessa 10 grammaa vähemmän. Juu, tiedän, meidän perheessä vauvat ovat isoja… Mutta eipä minun lantiollani tuottanut vaikeuksia ponnistaa maailmaan tämän kokoisia ipanoita!

Täällä siis voidaan kaikin puolin oikein hyvin ja isovelikin on aivan mahtavasti kohdellut pikkusisartaan tähän mennessä, vaikka hieman meitä vanhempia kohtaan onkin noussut uhmaa. Se kuitenkin oli odotettavissa ja nyt on vain meidän aikuisten tehtävä ymmärtää esikoisen hankalaa vaihetta ja pitää huoli, ettei hänellä synny ikäviä tunteita vauvaa kohtaan.

Ensi viikolla mies palaa töihin ja esikoinen päiväkotiin ”vauvalomalta” ja itse jään kaksin tytön kanssa kotiin. Saa nähdä miten osaan ja pystyn pyörittämään tätä uudenlaista arkea, kun tällaisenaan en ole vauva-arkea ennen elänyt (voisin kirjoittaa tästä erillisen postauksen). Opintoja olisi suoritettavana, mutta onneksi ne vaikuttavat olevan melko joustavia aikatauluiltaan, joten en ota turhaa stressiä niiden suorittamisesta vaan nautin nyt tästä vauvan tuoksuisesta arjestani täysin rinnoin, kirjaimellisesti! 🙂

xx,

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: