Beneath,  Inspiration

WEEKENDER vol. 1

Olen utelias ihminen persoonaltani ja innostun aina helposti uusista asioista tai ilmiöistä. Jotkut innostavat vain hetken, kun taas toiset jutut ovat tarttuneet mukaan pidemmäksikin aikaa. Pidän kovasti siitä, miten esimerkiksi tv-ohjelmissa, blogeissa, radiossa tai podcasteissa tulee vastaan uusia ideoita, ilmiötä tai ihmisiä. Tarkennuksena vielä, ettei kyseessä tarvitse siis olla uutuuttaan hohtava asia, vaan vain minulle entuudestaan vieras ja tuntematon. Esimerkkinä vaikka tuntemattomaan reseptiin törmääminen, joka onkin sitten löytänyt paikkansa useamminkin tarjoiluistani. Tai vaatekappale, jonka keksin uudelleen: löydän siivoillessani varastosta laatikollisen vanhoja asusteita ja innostun hetkellisesti taas hiuspannoista!

Mistä on siis kyse WEEKENDER-postauksessa? Aion lanseerata WEEKENDER nimeä kantavan postaussarjan, jossa jokaisen viikon päätteeksi esittelen minua sillä viikolla inspiroineet uudet ideat, ilmiöt ja/tai ihmiset. Kyseessä on siis viikottainen postaus, jossa vinkkailen näistä minun mielestäni mielenkiintoista asioista teille lukijoille. Usein esittelen näitä edellä mainittuja vinkkejä linkkien avulla, eli sen kun vain klikkailette kohti inspiraatiota!

Tämän kertaisessa WEEKENDER-postauksessa haluan esitellä teille yhdeksän minua tällä viikolla inspiroinutta asiaa tai ihmistä:

1. Ruoka Punainen pesto & vaalea maalaisleipä (+ avocadoa)

Tämä on ollut jo jonkin aikaa brunssisuosikkejani ja halusin nyt vielä jakaa sen teillekin täällä blogissa: Vaalean leivän päälle punaista pestoa ja avocadoa. Yksinkertaista ja herrrrrkullista! Tuohon voisi laittaa vielä esimerkiksi paprikaa päälle, jos kaipailee lisää kasviksia ateriaansa. Tässä siis helppo ja nopea keino saada maukasta syötävää!

bread

2. Musiikki Piano in the Background

Tähän kohtaan oli vaikea laittaa vain yhtä artistia tai levyä, joten Spotifyn soittolistalla mennään tällä kertaa. Rakastan klassista musiikkia ja useimmiten kuuntelen sitä ollessani kotona. Klassinen musiikki rentouttaa, erityisesti jos kappaleet esitetään instrumentaalisena. Kuuntelen klassista myös opiskellessani, mutta silloin sen pitää olla todella hidastempoista, jotta pystyn keskittymään. En ole todellakaan mikään klassisen musiikin asiantuntija ja usein kuuntelenkin kappaleita sen kummemmin tietämättä sen säveltäjää. Tiedän varmasti pitäväni ainakin Mozartista, jota kuuntelin lukioaikoina hyvinkin paljon CD:ltä omasta mankastani (old school) iltaisin ennen nukahtamistani. Suosittelen tätä listaa siis kotoiluun ja opiskeluun: siihen, kun pitää saada jotain aikaan. Toimii!

keyboard_piano

3. Somevaikuttaja @Ohhcouture

Mikäli valokuvaukselliset maisemat ja naisellinen bohotyyli on sinun mieleesi tai puuttuvat sinun insta-feedistäsi, niin tässä on linkki inspiroivan Leonie Hannen instagram-tiliin. Tietysti myös naisen blogi on aivan yhtä ihana ja kaunis. Varoitus: näitä kuvia katsellessa tulee podettua pahemman luokan wonderlustia!

4. Vaate Huivit

Tällä hetkellä olen todella innostunut huiveista! Isoäidin silkkihuivit pääsevät nyt vihdoin käyttöön, nimittäin mikään ei ole tyylikkäämpää tänä kesänä kuin sitoa suloinen silkkihuivi ponnariin tai nutturan ympärille.
Toki, jos huivi hiuksissa tuntuu liian uskaliaalta, voi huivin kietoa perinteisemmin kaulaan tai vaikkapa laukun hihnaan. Ilmava silkkihuivi on kevyempi vaihtoehto kaulahuivin tilalle, joka usein antaa hieman ”tukkoisen” vaikutelman pukijalleen. Mikäli silkkihuivit tuntuvat turhan suurelta hankkeelta lompakolle, niin synteettisistä materiaaleista tehdyt versiot käyvät yhtä lailla. Jos taas mielii rokimpaa asennetta pukeutumiseen, niin klassikkobandanat uusiokäyttöön vaan!

silkscarf_kate

5. Ilmiö #wedancewhat

Kolme kaunista naista: sisarukset Sammy & Alyssa Rickey sekä WeWoreWhat-bloggaaja Danielle Berstein tanssivat useammalla kymmenellä videolla hiphop-/showhenkisiä koreoita tunnettuihin biiseihin ja aivan mieletön meininki! Tulee itsellekin sellainen olo, että pitäisi mennä vähän peilin tanssitunneille treenaamaan bootya…

6. Juoma VitaminWell Prepare

Kokeilin tällä viikolla VW:n uusinta juomaa, joka makuna on passionhedelmä. Vaikka olenkin hieman skeptinen vitamiinien määrästä ja imeytymistehokkuudesta, niin olen aina pitänyt näistä juomista ja minulla ne ovat silloin tällöin jopa veden korvikkeenakin. Tähän juomaan on lisätty C- ja D- vitamiineja, sinkkiä, B12-vitamiinit ja kofeiinia. Viimeisin näistä on se taikasana minulle (ainakin liiallisen kahvinjuonnin aiheuttaman närästyksen jälkeen)!

7. Elokuva Red Sparrow

Kävin ystäväni kanssa katsomassa Jennifer Lawrencen elokuvan Red Sparrow noin kuukausi sitten. Elokuva oli todella hyvä ja aivan järkyttävä samaan aikaan. Kiehtova, mutta inhottava. Elokuvan jälkeisiä tuntemuksiani on vaikea selittää. Juoni oli kuitenkin loistava ja näyttelijät hyviä. Aihe oli mielenkiintoinen ja tuntui jotenkin myös kantaaottavalta ja ajankohtaiselta. Suosittelen elokuvaa kaikille, kunhan vain kestää välillä hieman ahdistaviakin juttuja.

8. Kuuluisuus Meghan Markle

bouquet

Suits-fani ilmoittautuu! Ai että tätä kuukautta on odotettu, nimittäin Meghan vihdoin saa sanoa tahdon unelmiensa prinssilleen Harrylle, jeejee!
Myönnettäköön, että olen myös pienimuotoinen rojalisti (sanotaanko suomeksi noin?), joka innoissaan seurailee kuninkaallisten elämää, pukeutumista ja häitä… Lauantaina 19.5. on siis näiden rakastavaisten hääpäivä ja tiedettävästi myös Suomesta pystyy seurailemaan heidän häitään television tai internetin välityksellä.

9. Paikka Villa Tuila

Hassua listata tämä tähän, mutta iloni on niin suuri: Löysin viikko sitten uuden suosikkikosmetologini! Olen jo vuosia käynyt sokeroinnissa ja olen vannonnut itselleni, että millään muilla keinoin en enää karvojani poistata. Sokerointi on loppujen lopuksi kivuttomin ja harmittomin tapata poistaa ihokarvat. Kolme vuotta sitten Jyväskylästä muutettuamme jouduin etsimään uuden kosmetologin ja voin kertoa, ettei se ollut mikään maailman helpoin tehtävä (first world problems…) Aluksi kävin siskoni ystävällä ja omalla ystävälläni, mutta toisen äitiysloman ja toisen päätyö- ja opiskelukiireiden takia jouduin aina välillä turvautumaan muihinkin. En edes pysty yhdellä kädellä laskemaan kuinka monessa paikkaa tuli käytyä ja jopa ihoa rikottua, mutta nyt olen saanut etsintäni vihdoinkin päätökseen! Villa Tuilan Kosmetologi Arja on jo kymmenen vuotta tehnyt sokerointeja eli hän todellakin osaa hommansa nopeasti, mutta tehokkaasti ja vieläpä verrattaen kivuttomastikin. Ettei voi uskoa, miten pää pilvissä kävelin ensimmäisen sokerointikerran jälkeen ulos, ihan naurattaakin ajatella, että miten noin (loppujen lopuksi) pienestä voi tulla ihminen onnelliseksi! Mutta jos viimeisen kolmen vuoden ajan olen kärsinyt ties mistä huonojen sokerointikokemusten jälkeen, niin saa sitä onnellinen ollakin.

Mikä sinua asiat sinua inspiroivat tällä viikolla? Löysitkö WEEKENDER-listaltani jotain sinua kiinnostavaa, kutkuttavaa tai koukuttavaa? 

Ihanaa viikonloppua kaikille!

img_5034

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: