Well-being

NEW WAYS OF TRAINING

Olen jo jonkin aikaa pyöritellyt mielessäni treeniaiheista päivitystä, sillä kuten osa teistä pitkään seuranneista lukijoista tietää, minulla on tällä hetkellä personal trainer tukemassa minun taivaltani parempaan oloon ja kuntoon. Nyt otin sitten härkää sarvista ja päätin kirjoittaa päivityksen nykyisestä tilanteestani liikunnallisemman elämän tavoittelussa.

Viime raskauden myötä olen ollut entistä heikommassa hapessa ja lihakseni olivat kadonneet jonnekin raskauden myötä tulleen rasvakerroksen alle. Ylipainoa oli paljon ja rasvaprosentti aivan liian korkealla, vaikka raskaus ei sinänsä ollut ainoa ”syypää” näihin muutoksiin. Tarkoituksenani ja tavoitteenani on saada liikunnallinen elämäntapani takaisin ja nauttia hyvästä ja ravinteikkaasta ruoasta, sen kummempia kikkailematta dieettien kanssa lopunelämääni.

Olen reilut kaksi kuukautta nyt työskennellyt ahkerasti hänen kanssaan ja saanut treenirutiinini takaisin oikeille raiteille. Emme ole PT:ni kanssa vieläkään luonut minkäänlaista dieettiä. Ruokavalioni on vain ajatustyön myötä muuttunut säännöllisemmäksi, terveellisemmäksi ja riittoisammaksi. Herkut ovat vähentyneet 90-prosenttisesti pois, ilman totaalikieltäytymistä herkuttelusta. Herkutella saa ja pitääkin, mutta olen tehnyt yhdessä PT:ni kanssa suuria muutoksia ajatusmaailmaani ja siihen, miten suhtaudun ruokaan ja herkkuihin. Joillekin nämä ovat olleet ehkä aina itsestäänselvyyksiä, minulle ei todellakaan.

Kahden kuukauden säännöllisen treenin, hyvien yöunien ja kevyemmän, mutta normaalin ruokavalion myötä minulta on kadonnut senttejä vyötäröltä ja reisistä, peppu on taas löytänyt muotonsa ja ryhti on parantunut huomattavasti (ihan kuin olisin kasvanut senttejä pituutta!). Olo on kevyt ja on helppoa olla onnellinen.

Matkaa ihannekokooni (minun mittaiselleni ja kehonrakenteiselleni sopivaan) on vielä paljon ja rasvaprosentin aleneminen kestää kauan, mutta on jo puoli voittoa, kun olo on hyvä ja se näkyy myös ulospäin! Voin käyttää 80-prosenttisesti kaikkia vanhoja vaatteitani, joita en ole käyttänyt pariin vuoteen. Se tunne vastaa sitä kuin olisi juuri ostanut vaatekaapillisen uusia vaatteita, jee!

Miten sitten treenaan tällä hetkellä? Ohjelmani juuri vaihtoi muotoaan, mutta viimeisen kuukauden ajan olen treenannut niin, että salilla olen tehnyt kokovartalon harjoituksia kaksi kertaa viikossa. Aerobisia treenejä on ollut kolme kertaa viikossa, joista yksi on pk-tason treeni, toinen vk-tason ja viimeinen HIIT, joka oli minulla useasti porrastreeni.

Nyt viikon verran uuden ohjelmani mukaan treenaten olen päässyt tekemään enemmän oman kehonpainon treenejä. Olen viimeksi moisia harrastanut telinevoimistellessani muutamia vuosia sitten. On huippua, että ohjelmassani on nyt esimerkiksi leuanvetoja, joita en ole koskaan ennen tehnyt onnistuneesti! PT:ni avustuksella ja ohjeistuksella nekin alkavat luonnistumaan ja ehkäpä jouluun mennessä voisin pystyä jo ainakin yhteen avustamattomaan leuanvetoon!

Päivitettyyn treeniohjelmaani kuuluu edelleen kolme aerobista treeniä, sillä totuus on, että ne polttavat parhaiten rasvaa ja tehostavat aineenvaihduntaa kivasti. Porrastreenien tilalle sain lyhyen HIIT-ohjelman opeteltavakseni ja sitä olisi tarkoitus kokeilla tällä viikolla ensimmäistä kertaa! Sadekelillä kun portaat ovat hieman hankalat treenipaikkana, on hyvä siis olla sisätreenivaihtoehto myös olemassa.

Tällaista siis treeni- ja hyvinvointirintamalla kahden kuukauden syventymisen myötä. Olen todella innoissani jo tapahtuneista muutoksista kehooni ja elämääni ja siten uskon, että intoa ja motivaatiota riittää vielä pitkään.

Torstaina jäi treenit välistä ja tapasin sen sijaan opiskelukavereitani pitkästä aikaa iltateen merkeissä, kun taas keskiviikkoilta meni rehkiessä salilla. Viikonloppuna olisi tarkoitus graduilla, käsitellä kuvia, nauttia perheen seurasta liikunnan lisäksi. Tasapaino ennen kaikkea, eikö vain <3

Reipasta viikonloppua kaikille!

#nouwblogger #nouwinspiration #nouwfinland

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: