july-gt
Beneath,  My looks

LAST OF JULY

Lämpötila lähenee kahtakymmentäseitsemää, pieni tuulenvire saa hiukset kutittelemaan kasvoja ja sen viilentävä vaikutus tuo hymyn huulille. Taustalla ihmisten iloinen puheensorina ja 90-luvun pop-musiikki täyttää ravintolan terassin hiljalleen laskevan auringon viimeisten säteiden hipoessa helsinkiläisrakennusten kattoja. Ihana kesäilta. Ihana intiaanikesä, kuten vuoden 2018 kesää tullaan muistelemaan. Harvoin näitä osuu kohdalle, tai no, mistä sitä tietää onko tämä nyt sitä uutta normaalia, mitä ilmastonmuutos tuo tullessaan.

Meillä on ollut oikein mukava loma. Ei mitenkään erityisen jännittävä, ei kuten viime kesä pyöreällä vatsalla tai varsinkaan sitä edellinen myöhäisine terassi-iltoineen. Tämä loma on kuitenkin tehnyt tehtävänsä: mieheni on saanut viettää paljon laatuaikaa yhdessä lastemme kanssa, nauttia upeista mökki-ilmoista ja minä olen ottanut suuria harppauksia gradututkielmassani eteenpäin. Voisin jopa väittää, että finaali on jo näkyvissä. Näitä asioita toivoimme lomalta ja niitä onneksemme saimme.

Ensi viikolla alkaa uusi vaihe, uusi arki, elämässämme ja se vasta jännittävää onkin. Siirrymme pois vauva-ajasta ja palaamme takaisin työelämään nuorimmaisemme aloittaessaan varhaiskasvatustaipaleensa.

Samalla, kun liikutun ajatuksesta päiväkodin aloituksesta, liikutun myös omista saavutuksistani: seitsemän vuotta sitten sain hyväksyntäkirjeen yliopistoon ja nyt olen saamassa opinnot pakettiin ja valmistumassa ammattiin. Vaikka tätä hetkeä olen tavoitellut 12-vuotiaasta asti, en siltikään osannut kuvitella asioiden tapahtuvan näinkin sujuvasti kohdallani. Oloni on todella hämmentynyt mutta hurjan kiitollinen myös.

Tämä ihana kesä tulee luultavasti jatkumaan vielä muutamia viikkoja, vaikka arkemme alkaakin. Se ei haittaa yhtään, sillä mikä olisi parempaa kuin pulahtaa virkistävään lampiveteen kuuman ja hektisen työpäivän jälkeen! Toivon kovasti, että uusi arki antaa mahdollisuuden löytää tasapaino työn, sosiaalisen elämän ja harrastusten parissa. Tiedän kuitenkin, että tasapainon saavuttaminen vaatii työtä ja ajatusta onnistuakseen (tästä oli puhetta tässä postauksessa) ja olenkin valmis yrittämään sillä hyvinvoivana sitä jaksaa olla parempi äiti, työntekijä, ystävä ja aktiivinen liikkuja.

Toivottavasti teillä on ollut ihana kesä ja rentouttava loma ja energiaa palata sorvin ääreen kun sen aika on!We’re had an amazing summer vacay with the best weather in so many years! I’m ready to face the working life with so much new energy and enthusiasm. Also I’m super excited and at the same time so terrified that our baby girl is starting her day care next week, the time flies surprisingly quick… I hope you’ve had a great summer too (and continue to have ofc)! xx

jaminamaria_signature

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: