Beneath

Kuulumiset päivää ennen

… laskettua aikaa. Se olisi sitten pian yhdeksän kuukauden, 40 viikon, odotus pikkuhiljaa paketissa. Uskomatonta, sillä en ole koskaan ollut näin raskaana. Tarkoittaen siis sitä, että viimeinen raskaus päättyi esikoisen syntymään viikoilla 39+0. Uskomatonta on myöskin se, että miten normaalilta minusta voi tuntua. Kivut ovat jo pysyneet melko samana viimeisten viikkojen ajan ja tietyn tasoiseen väsymykseenkin olen jo tottunut. Eli fiilis on overall jokseenkin hyvä ja tyytyväinen.

Ainoa loppuraskauden “uusi kaveri” on unettomuus, joskin se on jo tuttu ongelma minulle myös raskautta edeltävältä ajalta. Unettomuus on kuitenkin tullut nyt riesakseni näille viimeisille odotuksen päiville, joskaan joka ikinen yö ei mene valvoessa, mutta kuitenkin sen verran, että se saattaisi rapauttaa toimintakykyni silloin kun tarvitsisin voimia eniten, eli synnytyksessä. Joten sain neuvolasta vinkkiä ottaa yhteys synnytysvastaanottoon ja pyytää apuja ongelmaani.

Jorvin vastaus oli kutsu tulla nukkumaan osastolle tai sitten hakea nukahtamista edistäviä lääkkeitä kotiin. En tiedä onko miten tavallista antaa unilääkkeitä raskaanaoleville kotiin (sen kummemmin tutkimatta), mutta koska minulla tosiaan on aiempaa kokemusta unettomuudesta ja sen hoidosta, sain (onnekseni) tämän vaihtoehdon, jolloin pystyisin nukkumaan omassa sängyssäni ja siten myös tuhat kertaa rentouttavammin!
Eilen illalla olin sen verran sopivasti väsynyt (saatoin ehkä tahallani pyyhkiä pölyt ja imuroida koko kodin), että en halunnut ottaa lääkettä “turhaan”. Eli viime yö menikin sitten ihan kivasti ilman apuja. On kuitenkin mieltä rauhoittavaa tietää, että mikäli uni ei seuraavina öinä kuitenkaan tule, löytyy minulta apukeinot nyt kotoa ja siten pääkoppakin pysyy varmemmin kasassa viimeiset hetket ennen synnyttämään lähtemistä.

Tänään ollessani hyvin nukutun yön jäljiltä energinen pyrin hoitamaan asioita taas mahdollisimman paljon niin, ettei seuraaville päiville kertyisi paljoa tehtävää. Sen jälkeen kun vein miehen töihin ja pojan päiväkotiin, lähdin rutiininomaisesti ruokakauppaan ja muistin myös poiketa samalla myös Sokoksella hakemassa täydennystä meikkiarsenaaliini. Kesän aikana ei tullut hirveästi meikattua, mutta nyt syksyn tullessa on hyvä taas päivittää ja hankkia loppuun kulutettujen tilalle uudet tuotteet. Mukaan lähti uusi ripsiväri Lancômelta (vakkari), Lancômen uutuus huulipuna ja Lumenen meikkipaletti. Eli ihan perusjuttuja, joilla saa pidettyä hieman eloa kasvoissa, vaikka unettomia öitä olisikin muutama alla!

Ruokaostosten ja meikkihankintojen lisäksi pistin tilaukseen pojalle kasan vaatteita Hennesiltä. Minulla oli sinne lahjakortti, joten ajattelin, että pojan olisi syytä saada päivitystä vaatekaappiinsa, sillä pituutta hänelle on kevään ja kesän aikana tullut jopa muutamia senttejä! H&M:n nettikaupassa on vielä sopivasti 20%:n alennuksessa kaikki lasten vaatteet.

Aamupäivän riennot ja to-dot ovat siis suoritettu ja nyt minun pitäisikin syödä hieman lounasta ja sitten onkin luvassa jotain ihanaa, nimittäin varasin iltapäiväksi vyöhyketerapeutin kotikäynnin! Toivottavasti saisin siitä hieman luonnollista apua unettomuuteen ja kipuihini. Ei siitä haittaa olisi, vaikka synnytyskin lähtisi käyntiin terapian jälkeen! 😉 Tosin illalle olemme miehen kanssa varanneet kahdenkeskistä aikaa ravintolatreffeille, joten ne olisi tietty ihan kiva saada kivuttomasti pois alta…

Mahtavaa viikonlopun alkua kaikille!

Leave a Reply

%d bloggers like this: