Beneath

Highlights of 2016

Vuosi 2016 tulee päätökseensä ja huomenna juhlitaan uutta vuotta ja uusia tuulia. Juhlitaan myös jälleen yhtä muistorikasta vuotta.
Tosin itselleni tämä vuosi on ollut hieman hidastempoisempi. Minulla on vuodesta -16 sellainen tunne, että olin enemmänkin sivustakatsojan roolissa, kuin itse tekijänä. Olen tottunut olemaan se, kenellä on paljon suunnitelmia, tavoitteita ja menoja. Tänä vuonna kuitenkin aivan tietoisesti hiljensin tahtia ja kokeilin ensimmäistä kertaa aikuisuudessani go-with-the-flow/ day-by-day-tyyliä. Pakko sanoa, että tällainen elämäntyyli ei sovi minulle ihan sellaisenaan. Vaikka tietynlainen suorittaminen jäi vähälle, niin olen selkeästi sen tyyppinen ihminen, että tarvitsen selkeitä päämääriä, jotka tuovat draivia arkeen.
Tästä vuodesta kuitenkin opin, että elämästä voi nauttia myös hitaammalla tempolla ja olematta välillä se päätekijä ja asioiden alullepanija. Nyt kun äitiyttä on takana ne kaksi ja puoli vuotta, olen oppinut arvioimaan menojen ja asioiden suorittamisen tärkeyttä ja vaikutusta elämääni. Koen, että osaankin välillä sanoa ei kiitos, mikä ennen oli lähemmäs mahdotonta.

Eli mitä opin vuodesta 2016? Löysin tasapainon ylisuorittamisen ja unelmien toteuttamisen välillä. Löysin tasapainon henkilökohtaisen ja perhe-elämän välille. Ehkä nämä olivat ne tärkeimmät opit!
Seuraavaksi käyn pikakelauksella minun ja perheeni viimeistä vuotta ja sen kohokohtia kuvien muodossa.

Vuoden aikana tuli seikkailtua ympäri pääkaupunkiseutua ulkoilun muodossa, kaikkina vuoden aikoina. Uusia paikkoja minulle oli muun muassa Porvoo, Seurasaari, Iso Vasikkasaari ja Nuuksio. Parin ystäväni kanssa ollaan otettu myöskin tavaksi lenkkeillä aina uusissa maisemissa, joten Lauttasaaren, Matinkylän ja Tapiolan lenkkipolut ovat tulleet tutummiksi. Mielenkiinnolla odotan taas seuraavia lenkkejä ja ulkoilua uusissa paikoissa!

Vuonna 2016 poikamme täytti kaksi vuotta. Tämä kuva on hänen ”mutakakustaan”, jossa hänen lempitv-ohjelmansa hahmoista yksi kakunkoristeena. Tänä vuonna myös poikamme oppi puhumaan, juuri ennen synttäreitään, eli isoja juttuja hänellä takana tältä vuodelta!

Iso pieni poikamme loi ensimmäisiä muistojaan kesämökillämme, jossa saimme viettää lähes kaksi viikkoa lomastamme (harvinaista herkkua) tänä kesänä. Parasta on, kun hän edelleenkin vielä puoli vuotta tapahtuneesta muistelee, miten kivaa mökillä oli kalastaa ja käydä saunomassa.

Vaikka itselleni tämä vuosi on ollut vähän vähemmän tapahtumarikas, on pojallamme ollut sitä vastoin vaikka mitä kivaa takana. Hän muuan muassa oppi pyöräilemään (apupyörillä) ja luisteleminenkin jo sujuu niin hyvin, että pystyssä pysytään ilman tukea!

Tänä vuonna on tullut nautittua hyvästä ruoasta ja seurasta niin ravintoloissa kuin toisen tai itse tekemänäkin. On myös tullut löydettyä hyviä viinejä herkullisten ruokalajien lisäksi. Ihanaa löytää uusia suosikkiruokia, nam!

Pakko tähän listaan oli vielä lisätä mahtava ja onnistunut joulumme! Ei pelkästään sen takia, että itse olin ollut ilmeisesti melkoisen kiltti lahjojen perusteella, mutta myös siksi, että juhlamme oli draamaton ja joulupäivällinen herkullinen kaikin puolin. Taitaa kyllä pitää paikkansa se toteamus, että hyvä ruoka, parempi mieli. Ainakin meidän perheellämme!

Sellaisia muistoja minulla ja meidän perheellämme vuodelta 2016. Innolla odotan mitä tuleva vuosi 2017 tuo tullessaan, paljon on ainakin suunnitteilla!
Meidän perheen on tarkoitus juhlia uutta vuotta kolmestaan kotonamme(osittain siksi, että emme tiedä miten poikamme reagoi ilotulituksiin ja osittain siksi, että minä pelkään niitä kuollakseni…). Tänään kuitenkin meillä on aikuisten ystävien kesken Pre-NYE-illalliset, joten päästään me vuoden vaihtumista juhlimaankin!
Onnellista uutta vuotta, nauttikaa läheisistänne ja ystävistänne!

xx María

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: