Leisure

5 BOOKS TO READ IN NOVEMBER

Nyt kun gradun kirjoittaminen on jäänyt tauolle (odottelen ohjaajani kommentteja) olen hamstrannut itselleni suuren määrän kirjoja luettavaksi. On aivan ihanaa lukea asioista vapaaehtoisesti ja kiireettä! Viime viikolla luin juuri 500-sivuisen romaanin yhdessä päivässä, ihan vain koska minun ei tarvinnut tehdä mitään muuta. Samaisella viikolla kävin kirjastossa lainaamassa kaksi muutakin kirjaa. Lisäksi kaivoin hyllyjeni kätköistä erään toisen kirjan, jota tänään aloitin lukemaan sekä ostin messuilta Rosebudin outlet-valikoimasta yhden klassikon, jota olin ihaillut muutama viikko sitten kirjastossa graduillessani.

Ajattelin seuraavaksi vinkata teille näistä kirjoista, jos vaikka satutte kaipaamaan iltaanne hetkeä self-helpin taikka salapoliisin seurassa!

Ensimmäisenä kirjana ja jo lukemani on tämän hetken suosikkikirjailijaltani uusin teos eli Jojo Moyesin Elä rohkeasti. Tämä kirja on Louisa Clarkin elämästä kertovan sarjan kolmas kirja ja minusta sisällöltään parempi ja kiinnostavampi kuin edeltäjänsä (ensimmäinen silti paras!). Luin tämän kirjan tosiaan mieheni työpäivän aikana, eli noin kahdeksassa tunnissa ruokatauot ja pyykinpesupaussit mukaan lukien. Kirja on siis todella koukuttava, suosittelen!

Toinen vinkkaukseni löytyy lasten- tai nuortenosaston puolelta. Lainasin kirjan nimeltä R. J. Palacion Auggie ja minä, joka ei varsinaisesti ole jatko-osa kirjalle Ihme, vaan enemmänkin rinnakkaisteos. Kirjassa eletään samat tapahtumat, mutta vain toisten lasten näkökulmasta. Tässä kirjassa äänet saavat Auggien kiusaaja, luokkatoveri ja paras kaveri. Itse en ole lukenut Ihme-kirjaa ollenkaan (aina lainattuna!), mutta kuulemma ei ole juuri väliä kummasta kirjasta aloittaa lukemisen.  Olen lukenut kirjasta nyt yhden kappaleen sekä selaillut hieman sisältöä ja pakko sanoa, että ei kyllä yhtään haittaa, vaikka tarina olisi suunnattu hieman nuoremmille! Kirja antaa näkökulmia vaikeisiin asioihin kaikille, ikään katsomatta. Ihme-kirjasta on tullut noin vuosi sitten elokuva, jota en ole nähnyt, mutta tämän kirjan jälkeen voisin vaikka etsiäkin sen käsiini!

Kolmantena vinkkauksena on minun kaikkien aikojen suosikkikirjailijani J. K. Rowling ja hänen teoksensa Ihmeotukset ja niiden olinpaikat, alkuperäinen elokuvakäsikirjoitus! Tätä kirjaa en ole vielä aloittanut, mutta selaillessani sen sisältöä en voinut olla huomaamatta, että kirja on julkaistu käsikirjoitusmuodossa, aivan kuten Kirottu lapsikin, joka tosin tekstin sijoittelultaan eri näköinen. Minulle tällä ominaisuudella ei ole väliä, mutta ymmärrän kyllä niitä, ketkä kokevat hankalaksi kovin erilaisen tekstirakenteen lukemisen.

Hyllyjeni kätköistä löytyvä kirjavinkkini on Anna Perhon Työ + perhe = Superarkea. Sain tämän kirjan ystäviltäni Baby Sprinkle-juhlissani reilu vuosi sitten. Yllättäen en ole ehtinyt aiemmin tutustumaan kirjaan ja nyt vasta siivotessani hyllyjäni tämä kirja osui käsiini. No siivoaminenhan jäi, kun avasin kirjan ja aloin lukemaan. Perho kirjoittaa humoristisella otteella uran ja vanhemmuuden yhdistämisestä, epäonnistumisista ja onnistumisista. Tekstiä on melko helppoa lukea, milloin vaan, missä vaan. Mitään mullistavia vinkkejä on kuulemma kirjalta turha odottaa, mutta kuten self-helpit aina, tämäkin kirja tarjoaa pohdittavaa ja esittää herätteleviä kysymyksiä lukijalle.

Viidentenä haluan esitellä kaukaisen tuttuni Belgian ajoiltani: salapoliisi Maigret’in ja opuksen nimeltä Maigret: Kootut kertomukset. Tutustuin ensi kerran Maigret’in kertomuksiin, kun ranskan opinnoissani kuullunymmärtämistehtävät oltiin luotu niiden pohjalta. Muistan, kun tunnin lopuksi odotin tehtävien tarkistamista, jotta pystyin tarkastamaan, olinko ymmärtänyt arvoituksen/rikoksen tapahtumat oikein ja että oliko lopputulos sellainen mitä olin ajatellutkin. Haasteena oli tietysti se, että tarkastaminen tehtiin myös ranskaksi, joten ikinä en ollut 100% varma olinko ymmärtänyt kertomukset oikein. Vuosi sitten televisiossa, tarkemmin sanottuna Yle Areenassa törmäsin uudemman kerran Maigret’iin ja sain miehenikin kiinnostumaan näistä kertomuksista! Kun kuukausi sitten huomasin kirjastossa tämän opuksen, olin todella innoissani: Vihdoinkin suomeksi nämä tarinat! Vaikka ranskaa osaankin, on se silti ihanaa lukea mielenkiintoisia, nopeatempoisia ja varsinkin mysteerejä omalla äidinkielellään. Mikäli intensiiviset salapoliisiromaanit ovat sinun juttusi, etsi käsiisi Georges Simenonin Maigret!

Jo somekliseeksi kehittynyt viltti, kuuma juoma & kirja -kombo toimii kyllä näiden vinkkausten kanssa. Miksi kukaan edes haluaisi olla muualla (lue. Ulkona), kun marraskuun viimat ja sateet näyttävät parastaan (kamalintaan)? Ja hei, jos itse et syttynyt näistä kirjoista, niin ehkäpä nämä vinkit ovat käypiä myös joululahjaostoksille!

2 Comments

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: